fbpx

Clip viral, cu o mamă din Israel: ”Dacă nu ne ucide coronavirusul, ne va ucide învățământul la domiciliu!”

Ambasada statului Israel a publicat pe pagina sa de Facebook un clip cu o mamă exasperată de perioada în care cei patru copii ai săi au cursuri online, după închiderea școlilor din cauza noului coronavirus.

În videoclip, mama se plânge că îi este greu să gestioneze această situație, mai ales că nici nu se descurcă prea bine la materii precum muzica sau matematica.

 

Un mesaj pentru părinți

Iată un #VIDEO cu o mamă din #Israel care vorbește despre timpul petrecut acasă cu copiii 😅🇮🇱Dragi părinți, vă înțelegem! Toată ziua alături de cei mici nu e ușor, știm. Dar e #necesar! #StauAcasă

Publicată de Ambasada Israelului în România pe Joi, 19 martie 2020

”Iată un #VIDEO cu o mamă din #Israel care vorbește despre timpul petrecut acasă cu copiii 😅🇮🇱

Dragi părinți, vă înțelegem! Toată ziua alături de cei mici nu e ușor, știm. Dar e #necesar#StauAcasă”, comentează imaginile Ambasada Israelului în România.

Videoclipul a devenit în scurtă vreme răspândit în lumea întreagă, prin intermediul rețelelor de socializare. El a fost distribuit atât de oameni oblșnuiți, cât și de vedete, precum Victoria Beckham.

CONTEXT

La fel ca în Israel, și în România cursurile în școli sunt suspendate, iar multe dintre acestea au ales să continue activitatea educațională online. Situația epidemiologică a fost motivul acestei decizii, iar elevii, profesorii și părinții s-au văzut nevoiți să se adapteze la educația online

Suspendarea cursurilor în toate unitățile de învățământ este prevăzută în decretul prin care președintele Klaus Iohannis a anunțat declararea stării de urgență pentru 30 de zile. 

Măsurile din decretul invocat vizează sănătatea publică, dar și îngrădirea temporară a unor drepturi fndamentale.

”Aceasta este singura cale prin care salvăm viețile celor dragi nouă”, a explicat Klaus Iohannis.

”Astfel, școlile vor fi închise, pentru protejarea copiilor, elevilor și studenților, activitatea din învățământul preuniversitar și universitar se suspendă pe perioada stării de urgență. Salut efortul cadrelor didactice, dar și al tuturor celor care au propus și oferă soluții de pregătire academică alternativă, fie online, fie prin intermediul televiziunii, pentru ca elevii să traverseze această perioadă dificilă cu cât mai puține lacune”, a mai spus președintele.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.