fbpx

Fotografii cu copii, folosite de hackeri după ce au furat identitatea părinților de pe Facebook și Instagram

sursa foto: bunaziuafagras.ro

Fotografii cu copii au fost furate și folosite de hackeri pentru înșelătorii, după ce mai multe persoane din Făgăraș, județul Brașov, au rămas fără conturile de Facebook și de Instagram. Victimele au răspuns unor mesaje trimise de hoți, care le fură conturile și identitatea de pe rețelele de socializare și apoi folosesc imaginile publicate de utilizatori, inclusiv cele cu copii. Ca să fie convingători, hackerii utilizează și imaginea brandurilor Revolut și Banca Transilvania, scrie bunaziuafagaras.ro.

Victimele au rămas fără conturile de Facebook după ce au răspuns la mesaje primite de la prieteni din listă, prin care erau invitate să îi voteze într-o așa-zisă competiție. După ce au răspuns invitației, acestora li s-a cerut numărul de telefon, iar persoanele care l-au trimis au constatat ulterior că nu își mai pot accesa conturile de pe rețeaua de socializare.

După ce schimbă parolele și fură conturile de Facebook, hackerii preiau conturile de Instagram și se dau drept persoanele care dețineau acele profiluri pentru a promova o metodă falsă de investiții în criptomonede. În încercarea de a fi credibili, hoții se folosesc de fotografiile încărcate de victime, inclusiv de fotografiile cu copiii acestora, potrivit sursei citate.

Ca să fie și mai convingători, hoții se folosesc de imaginea companiilor bancare Revolut și Banca Transilvania. Hackerii utilizează logo-urile celor două branduri în mesaje false prin care „dovedesc” presupuse câștiguri în urma investiției în criptomonede, pentru a-i determina pe restul utilizatorilor rețelelor de socializare să aibă încredere și să acceseze anumite link-uri periculoase.

Bunaziuafagaras.ro a solicitat un punct de vedere de la Inspectoratul de Poliție Județean Brașov, iar polițiștii îi sfătuiesc pe cei care sunt victimele hackerilor să redacteze o plângere în care să descrie ce s-a întâmpalt și să o trimită la adresa de e-mail [email protected] sau să o depună la o secție de poliție, pentru a putea fi cercetate faptele.

Procedurile de recuperare a conturilor furate sunt anevoioase. Fiți precauți și nu dați curs solicitărilor stranii din mediul online și, dacă este posibil, să utilizați alte canale de comunicare pentru a verifica dacă sunt într-adevăr prietenii cei care vă solicită să realizați anumite acțiuni.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.