fbpx

Ciolacu: Profesorii să-și facă meseria, aşa cum trebuie. Simpla prezență în clasă nu e suficientă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, astăzi, că le cere profesorilor să-și facă meseria, aşa cum trebuie să o facă.

Premierul a mai spus că noua lege a salarizării va cuprinde un sistem prin care salariile vor reflecta, în mod corect, nu doar respectul cuvenit meseriei, dar şi performanţa, relatează News.ro.

El a declarat că ”simpla prezenţa în clasă nu este suficientă”. ”Este nevoie de implicare, în clasă, nu la meditaţii, şi de îndrumare a tinerilor astfel încât, inclusiv din şcoală, aceştia să plece cu baze solide de cunoştinţe şi cu un sistem de valori bine definit. Nu cer niciunui profesor să facă lucruri imposibile, sunt perfect conştient şi de limitările existente încă în sistemul nostru de învăţământ. Le cer însă profesorilor să-şi facă meseria, aşa cum trebuie să o facă. Şi nu am glumit când am spus că noua lege a salarizării va cuprinde un sistem prin care salariile vor reflecta, în mod corect, nu doar respectul cuvenit meseriei, dar şi performanţa. Profesorii care muncesc, care îşi fac corect meseria, trebuie şi vor fi răsplătiţi”, a completat el.

Ciolacu a făcut aceste declarații  ceremonia de semnare a unor contracte finanţate prin PNRR pentru achiziţionarea de microbuze electrice destinate transportului elevilor.

Ss aa ff aw fg

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.