fbpx

Ciolacu: Nu pot să accept ca un profesor cu 10 olimpici să fie plătit la fel cu unul ai cărui elevi nu au luat bacalaureatul

Profesor plătit

Premierul Marcel Ciolacu a explicat, în această seară, la Antena 3, punctul său de vedere referitor la plata diferențiată în cadrul nai multor categorii profesionale. Printre acestea, și profesorii.

„Dacă tot vrem, trebuie să ordonăm această țară, trebuie să creăm o medie. Nu pot să existe medici în orașele mari, dezvoltate, care să câștige peste 15.000 de euro și un medic din zona rurală să câștige o sumă foarte mică, trebuie să existe o echitate socială.

Nu pot să accept că un profesor care are 10 olimpici să fie plătit la fel cu unul în care toată clasa nu a luat Bacalaureatul.

Eu mi le asum (reformele, n.red.), e an electoral, dar mi le asum. Românii vor hotărî dacă am făcut bine sau nu. Românii au întotdeauna dreptate la vot. Dar eu plec acasă liniștit că n-am făcut rău nici românilor, nici României.

Nu pot să fie grefierii plătiți ca magistrații, că nu se poate. Nu pot să mai iasă la pensie la 48 de ani, ca domnul Danileț”, a spus Ciolacu, la Antena 3, potrivit G4Media.

Nu pot să existe me în ora ma, dez, care să câș pe 15.000 de euro și un me din zo rur să câș o su foa mică, tre să exi o echi soc.

2 comments

  1. Diogene spune:

    De acord…numai că această cuantificare cu olimpici trebuie făcută pe tot parcursul carierei didactice,nu numai pe ultimul cincinal așa cum se obișnuiește acum.

  2. LUCI_H spune:

    Vorbe goale. Dacă bacalaureatul s-ar susține la toate materiile atunci se poate aplica regula salarizării diferențiate. Momentan, răspund pentru bac doar profesorii de română, matematică, istorie, geografie, biologie și în unele cazuri cei de fizică și informatică. Restul cum vor fi plătiți? După ce criteriu? Dar, de fapt, vorbește un om care a luat bacalaureatul la o vârstă… și probabil înainte de introducerea camerelor.

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.