fbpx

Cine verifică dacă procentele de vaccinare din școli sunt reale: Ministerul Educației sau Poliția

Ministerul Educației poate verifica dacă procentele de vaccinare comunicate de școli sunt reale, a transmis pentru Educație Privată Ioana Lazăr, secretarul general al instituției.

”Ministerul poate face controale. Putem să verificăm dacă sunt respectate regulile și dacă aceste date sunt corecte. Ministerul este operator de date personale pentru toate instituțiile din sistemul școlar”, a declarat Ioana Lazăr pentru Educație Privată.

Secretarul general al ministerului a adăugat că și Poliția poate face verificări, în cazul în care există sesizări în baza unor suspiciuni privind datele comunicate. ”Sunt informații în baza cărora se iau decizii administrative”, a explicat Ioana Lazăr.

Într-o declarație transmisă presei, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a precizat că decizia privind verificarea poate fi luată și la nivelul unităților de învățământ: 

”Este o decizie care se ia la nivelul Consiliului de Administrație al fiecărui angajator/școala. Angajatorul este singurul care are acces legal la date cu caracter personal și, in același timp, trebuie sa respecte reglementările GDPR./raportările pentru cei din “afara” angajatorului sunt făcute doar numeric”, a comunicat ministrul.

CONTEXT

CNSU a propus, azi, oficial, restricția cu privire la rata de vaccinare de 60% a angajaților, necesară pentru ca toate celelalte școli și grădinițe să fie deschise.

Propunerea CNSU urmează să fie discutată în ședința de Guvern.

Textul, integral:

Art.1 – Se propune ca, pentru adaptarea modalității de desfășurare a cursurilor din cadrul unităților de învățământ la contextul epidemiologic actual, Ministerul Educației și Ministerul Sănătății să modifice Ordinul comun nr. 5.338/2.015/01.11.2021 aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 cu modificările și completările ulterioare, în sensul prevederii următoarelor scenarii:
a)desfășurarea cursurilor zilnice, cu prezență fizică, la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent de minimum 60 % din personal este vaccinat;
b)desfășurarea cursurilor în regim online la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent mai mic de 60 % din personal este vaccinat;
c) desfășurarea cursurilor cu participarea fizică la nivelul tuturor unitățile de învățământ special indiferent de procentul de vaccinare al personalului.
Art.2 – Măsurile prevăzute la art. 1 produc efecte doar în situația aprobării lor prin Ordin comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății.

Art.3 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.