fbpx

Cîmpeanu anunță 2.400.000 de ore remediale. Ele nu vor putea fi făcute online

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că vor fi efectuate 2.400.000 de ore remediale, pentru elevii care au nevoie de ajutor suplimentar astfel încât să recupereze cunoștințe.

Ministrul a precizat, însă, că orele remediale vor putea fi efectuate doar în format fizic.

”Am primit semnale că sunt cadre didactice care vor să facă ore remediale online, ceea ce este un non-sens. Dacă ai avut dificultăți de predare online, nu poți să repari tot online”, a spus Cîmpeanu, la Digi 24.

”Noi avem raportări cu numărul elevilor aflați în situații de risc pentru neîncheierea situației școlare, al numărului elevilor care au avut dificultăți de participare la școala online și a elevilor care au corinjențe. Toate aceste grupuri care au nevoie de ore remediale vor fi integrate și se va constitui un buget la nivelul fiecărei școli. Pe baza acestui buget, fiecare conducere a școlii va repartiza, în funcție de evaluările pe care le fac cadrele didactice. Se va pune de o parte bugetul la nivelul școlii și de partea cealaltă nevoile de ore remediale”, a explicat ministrul Educației.

Orele remediale se vor putea aplica și pentru elevii de 10, a anunțat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, la videoconferința cu șefii de Inspectorate Școlare Județene.

Cîmpeanu a răspuns, astfel, la u întrebare a șefei ISJ Argeș.

”Dacă e vorba de recuperarea a 2-3-5-7 ore nu contează dacă e vorba de nota 10 sau altă notă. Deci da, pot avea acces și puteți face și probleme de olimpiadă. Doar că aceste lucruri ar trebui să se regăsească și în SIIR. Dacă se regăsesc în SIIR ( Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România- n.r.), atunci cu siguranță veți primi buget”, a spus Cîmpeanu.

”Dacă e vorba de recuperarea a 2-3-5-7 ore nu contează dacă e vorba de nota 10 sau altă notă. Deci da, pot avea acces și puteți face și probleme de olimpiadă. Doar că aceste lucruri ar trebui să se regăsească și în SIIR. Dacă se regăsesc în SIIR ( Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România- n.r.), 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.