fbpx

Când își vor putea aduce copiii din nou la școală părinții care refuză testarea rapidă

foto: dreamstime.com

Părinții care refuză testarea rapidă la școală, în cazul în care copiii lor sunt simptomatici, își vor putea aduce din nou copiii la cursurile în format fizic în două scenarii:

  1. Efectuarea unui test PCR cu rezultat negativ sau
  2. După 14 zile, cu condiția ca aceștia să nu mai prezinte simptome.

Informația a fost transmisă către Educație Privată de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

CONTEXT

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a declarat că, în situația în care un copil este simptomatic iar părintele nu își dă acordul pentru testare, acel elev nu va putea participa la cursurile în format fizic.

”Dacă refuză testarea la școală, probabil. că, în acest caz, Direcția de Sănătate Publică va lua decizia ca acel copil să nu poată participa la cursuri în continuare. Dacă este simptomatic și nu poate fi testat, pentru că părintele nu își dă acordul, acel copil nu va putea participa la școală”, a spus Voiculescu, la conferința de presă susținută împreună cu ministrul Educației.

”Recomandarea noastră este ca acordul părinților să vină cât mai curând, preferabil luni. Este o măsură pentru siguranța tuturor”, a mai spus ministrul.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a explicat, ieri, în videoconferința cu șefii de ISJ-uri, cum vor proceda școlile cu elevii simptomatici, ai căror părinți nu și-au dat, în prealabil, acordul formal pentru testare rapidă cu teste antigen.

Potrivit ministrului, aceștia vor fi duși la cabinetul școlar, iar părinții vor fi contactați pentru a-și da acordul formal în scris, inclusiv prin mijloace de comunicare electronică, pentru testare rapidă a copilului.

În cazul în care acordul pentru recoltare de probe biologice deja există, elevii vor fi testați imediat, fără vreun alt consimțământ al părinților.

Întrebat ce se întâmplă dacă școala nu are personal medical, Cîmpeanu a spus că ”nu este deloc o întrebare simplă”, pentru că personalul medical din școli este insuficient. ”Acces la personal medical au deocamdată doar o treime din școlile din România”. El a adăugat că, în cazul în care școala nu are personal medical, testarea rapidă ar putea fi făcută de o persoană cu competențe medicale desemnată de conducerea școlii.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.