fbpx

Cîmpeanu: Media infectărilor în școală este mult sub media națională a infectărilor

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat, în această seară, că media infectărilor cu SARS-CoV-2 în instituțiile școlare este inferioară mediei generale în rândul populației.

”Cu siguranță există infestări în școală. La fel de sigur este că media infectărilor în școală este mult sub media națională a infectărilor”, a spus Cîmpeanu.

Ministrul a adăugat că viteza de creștere a numărului de infectări a scăzut în această săptămână, afirmând că aceasta a fost 23%. Cîmpeanu a făcut o comparație cu săptămânile anterioare, când infectările au fost mai mult decât duble de la o săptămână la alta.

Aproape jumătate de milion de elevi din România învață, în acest moment, online, a transmis, în cursul zilei de astăzi, ministrul Educației.

”Număr de copii/elevi care studiază online-indiferent de cauză: 459.284 (aproximativ 15% din numărul total de elevi și preșcolari din sistemul de învățământ). 6 din 7 copii care merg la școala/grădinița merita tot efortul și toată atenția autorităților”, a declarat Cîmpeanu. 

Informarea transmisă de Ministerul Educației  privind situația epidemiologică din unitățile de învățământ preuniversitar (13 octombrie 2021)
Conform informațiilor centralizate pe baza raportărilor din unitățile de învățământ preuniversitar, astăzi, 13 octombrie 2021, se înregistrează următoarea situație epidemiologică:
 Preșcolari/elevi confirmați Covid-19: 16.316;
 Angajați din învățământ confirmați Covid-19: 5.425 de persoane;
 Unități cu activitatea față în față suspendată integral ca urmare a aplicării art. 3 alin. 2 din ordinul comun (solicitare a unității și aprobare ISJ/ISMB): 262;
 Unități de învățământ integral în sistem online în urma aplicării art. 6 alin. 2 din ordinul comun (cel puțin 50% din nr. de clase suspendate): 135;
 Unități de învățământ integral în sistem online în urma aplicării art. 6 alin. 9 din ordinul comun (ancheta DSP, hotărâre CJSU): 85;
 Unități de învățământ cu activitatea față în față, dar care au cel puțin o clasă/grupă în sistem online: 3.342.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *