fbpx

Cîmpeanu: DSP Ilfov își depășește atribuțiile legale și încalcă Hotărârea CNSU și ordinul comun!

Sorin Cîmpeanu ministrul Educației, acuză DSP Ilfov că își depășește atribuțiile legale prin solicitarea ca toate școlile din județ să treacă online.

Declarația transmisă presei de Sorin Cîmpeanu:

DSP IF își depășește atribuțiile legale, încalcă Hotărârea CNSU nr. 76 și Ordinul comun 5338/2021 și se substituie CJSU, ISJ și tuturor unităților de învățământ din Ilfov!

1. Sunt școli in localități din mediul rural in care rata de infectare este mică (diferit fata de școlile din localitățile in care rata de infectare este foarte mare).
2. Sunt scoli foarte aglomerate in care se învață in 2-3 schimburi, cu un nr maxim de elevi in clasa si sunt scoli in care se învață într-un singur schimb, cu un nr mic de elevi in clasa.
3. Sunt scoli in care nu este niciun caz de infectare in rândul elevilor si profesorilor si sunt scoli in care sunt zeci de cazuri de infectare.
4. NU exista cadru legal pentru trecere generalizată/nediferențiată in online la nivelul unui județ; decizia se ia analizând situația la nivelul fiecărei unități de invatamant.
5. DSP nu se poate substitui nici școlilor, nici ISJ, nici CJSU!
6. Nu avem cunoștința ca DSP sa fi făcut ancheta epidemiologica la nivelul fiecăreia dintre cele 270 de unități de invatamant din IF.
In concluzie, solicitarea DSP IF a fost făcută in afara cadrului legal, afectând procesul de monitorizare a desfășurării procesului de invatamant și perturbând funcționarea mecanismelor administrative de gestionare a situației in starea de alerta.

Direcția de Sănătate Publică a solicitat, azi, ca toate școlile din județ să treacă în sistem online.

Potrivit surselor G4Media.ro, autoritățile trimit adrese către instituțiile de învățământ, astfel încât până la finalul săptămânii să ajungă la trecerea școlilor în format online.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *