fbpx

Cîmpeanu: În semestrul al doilea, mediile se obțin prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a explicat, pe pagina sa de Facebook, cum se vor calcula mediile în semestrul al doilea al acestui an școlar.

🎤 Pentru anul școlar 2020-2021 sunt suspendate #tezele (lucrările scrise semestriale), conform OM 5977/2020.
✍️În consecință, la finalul semestrului al doilea, mediile pentru toate disciplinele se obțin prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor la cel mai apropiat întreg.
💻 Avand în vedere că la acest moment aproape un milion de elevi participă la toate activitățile didactice în sistem #online și atât timp cât sistemul de învățământ din România nu dispune de platforme de evaluare și examinare dedicate și securizate, #relevanța tezelor este mai mult decât discutabilă.

Sorin Cîmpeanu ministrul Educației, a declarat, ieri seară, la Digi 24, că la minister se dezbate, în acest moment, ideea ca nici în semestrul al doilea să nu se dea teze. 

Declarația vine în contextul în care un ordin de ministru reglementează deja faptul că în acest an școlar nu se dau teze însă, după deschiderea școlilor, au apărut solicitări ca acestea să fie reluate.

”Există o discuție. Atâta vreme cât avem în scenariul galben și roșu clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a XI-a  în online, dacă nu ai platforme securizate pentru examinare, tezele nu vor putea fi considerate relevante. Testările relevante sunt cele cu prezență fizică. În spatele unui ecran poate fi oricine”, a spus Cîmpeanu.

Pe de altă parte, ministrul a afirmat că examenele se vor da cu prezență fizică. El s-a arătat sceptic cu privire la ideea ca și anul acesta să existe un triaj asemănător celui de anul trecut, când elevii cu temperatură peste 37 cu 3 nu au fost primiți în sala de examen.

”Anul trecut faptul că la examenul de bacalaureat au fost depistați 3 elevi care au avut temperatură peste 37 cu 3 și nici nu au fost depistați pozitivi nu cred că justifică o aglomerare generată de această operațiune a triajului”, a  spus Cîmpeanu.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.