fbpx

Cîmpeanu: Nu am luat în calcul repetarea anului școlar

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat, în această seară, la Digi 24, că nu a luat în considerare ideea ca anul școlar 2020-2021 să fie declarat pierdut și repetat de toți elevii. repetarea anului școlar

!Recunosc cinstit că nu am luat în calcul repetarea anului. Repetarea anului este la îndemâna oricui. Nu mergi la școală, repeți anul. Nu trebuie făcut ceva special. Singurul loc din lume în care s-a luat această decizie a fost unui dintre cele 16 landuri din Germania, Berlin. Sunt convins că sunt în asentimentul marii majorități a părinților, care nu își doresc această opțiune. Ce părinte și-ar dori ca copilul să piardă un an din viață”, a spus Cîmpeanu.

Alte declarații făcute de Sorin Cîmpeanu, în această seară, la Digi 24.

Școala funcționează după scenariile care au fost anunțate și instituite.

Cifrele la zi cu privire la vaccinarea personalului din învățământ: 135.000, adică 38%.

În școli rata de infectare este mult sub media națională. Școala nu te îmbolnăvește.

Sunt foarte îngrijorat de această perspectivă antagonică între Educație și Sănătate. Ele nu sunt antagonice. Beneficiile educației sunt mai mari decât riscurile.

L-am auzit de foarte multe ori pe Valeriu Gheorghiță spunând cu argumente medicale că nu există diferențe între un vaccin de un tip și unul de alt tip. Eu îl cred pe doctorul Valeriu Gheorghiță.

Testarea rapidă în școli a mers foarte prost. Nu a existat personal medical, nu a existat probabil disponibilitate foarte mare din partea personalului medical. Aceste teste antigen au fost considerate de unii părinți invazive,.