fbpx

Cîmpeanu: Elevii cu medii mari rămași nerepartizați ar fi putut să intre la licee bune, dacă ar fi completat mai multe opțiuni

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a comentat, azi, la B1Tv, situația elevilor care au rămas nerepartizați la admitere, deși acu avut medii mari. Cîmpeanu spune că aceștia ar fi putut să intre la licee bune, dacă ar fi completat mai multe opțiuni în formularele în care și-au exprimat preferințele pentru continuarea studiilor.

”Numărul de locuri pe care Ministerul Educației le-a alocat este mult mai mare decât numărul elevilor de clasa a opta, deci, în mod evident, în mod normal, trebuie să fie suficiente. Pe de altă parte, faptul că elevii au luat note mari la examenul de Evaluare Națională este absolut îmbucurător. Pentru că subiectele nu au fost ușoare, înseamnă că au reușit să se concentreze. E drept, materia a fost simplificată. Au fost scoase acele porțiuni care au fost predate pe parcursul crizei sanitare, când școlile au fost închise. Deci mediile au fost mari. Din moment ce știm că mediile au fost mari, trebuia să ne așteptăm oricare dintre noi, și am repetat zi de zi acest lucru: să completeze suficient de multe opțiuni. Altfel spus: sunt licee considerate bune, la care s-a intrat cu 6,57. Au rămas nerepartizați elevi cu note peste 8. Acei elevi, dacă ar fi completat opțiunea, în acele licee în care s-a intrat cu 7, evident că ar fi putut să intre. Licee bune”, a spus ministrul Educației.

Peste 6.800 de elevi au rămas fără locuri la liceu, în urma repartizării computerizate, în prima etapă de admitere.

Dintre aceștia, 259 au media de admitere între 8 și 10, iar 15 dintre ei au media între 9 și 10.

Printre aceștia, sunt și elevi care au obținut note maxime la una din probele de la Evaluarea Națională.

Cifrele reies din listele publicate pe site-ul admitere.edu.ro, odată cu afișarea rezultatelor repartizării computerizate la licee.

Aproape jumătate dintre elevii care au participat la prima sesiune de admitere au fost admiși la prima opțiune de liceu, a anunțat Ministerul Educației, într-un comunicat.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.