fbpx

Cîmpeanu: Directorii de școli care nu permit accesul părinților în prima zi intră în cercetare disciplinară

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat, la Antena 3, că acei directori de școli care nu vor permite accesul părinților în incinta unităților de învățământ vor intra în cercetare disciplinară.

”Este o dispoziție pe care am anunțat-o încă de vineri. Directorii care își vor permite să nu respecte dispoziția vor intra în cercetare disciplinară”, a declarat Cîmpeanu, la Antena 3.

El a mai spus că părinții elevilor din clasele primare își vor putea însoți copiii și în sălile de clasă.

”Mai ales pentru cei mici este permis accesul și în clase”, a declarat ministrul.

El a precizat că permiterea accesului pentru părinți este o decizie comună a ministerului Educației și ministerului Sănătății. Cîmpeanu a mai spus că va retransmite către inspectoratele școlare, până la ora 18:00,  ”această dispoziție cât se poate de clară”.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, le-a transmis, vineri, directorilor de unități de învățământ că trebuie să asigure accesul pentru părinți la festivitățile de început de an școlar. „Luni ne dorim să vedem fotografii din grădinițe și din curțile școlilor”, a declarat Cîmpeanu.

Mesajul lui Sorin Cîmpeanu către directori:

Luni, 5 septembrie, milioane de copii și tineri vor intra pe porțile grădinițelor, școlilor și liceelor din România. După doi ani de restricții, de data aceasta bucuria primei zile de școală va putea fi împărtășită din nou și de părinți și bunici.

Am convingerea că toți directorii de unități de învățământ înțeleg importanța deschiderii către comunitate și a implicării familiei în educația copiilor și tinerilor, încă din prima zi de școală.

Luni ne dorim să vedem fotografii din grădinițe, din curțile școlilor, mai ales din clasele unde cei mici iau primul contact cu viața de elev.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.