fbpx

Anglia: Anumite materii școlare ar putea fi suspendate din cauza pandemiei

Photo 140376460 © Michael Turner | Dreamstime.com

Școlile din Anglia ar putea suspenda predarea anumitor materii școlare de specialitate, cum ar fi muzica, relatează The Guardian.

Potrivit sursei citate, decizia face parte din modificările de urgență ale orarului pentru a face față ratelor de absențe în creștere în rândul personalului legate de Covid.

Noul trimestru școlar a început, iar majoritatea școlilor primare au reușit să se redeschidă, dar unii directori au raportat dificultăți ca urmare a faptului că personalul bolnav și elevii au fost nevoiți să se izoleze și au avertizat că situația s-ar putea deteriora rapid.

În școlile secundare, testarea Covid în masă este în desfășurare, ca parte a unei reveniri eșalonate pentru elevi în următoarele zile. Cu toate acestea, părinții din unele școli au fost deja anunțați că copiii lor vor trece la lecții online din cauza lipsei de personal provocată de numărul mare de infectări.

La începutul acestei săptămâni, Departamentul pentru Educație a sugerat ca directorii, care se confruntă cu un nivel ridicat de absență a personalului, ar trebui să combine cursurile și să predea în grupuri mai mari pentru a menține copiii la școală.

Acum  managerii de școli ar putea lua în considerare suspendarea temporară a predării disciplinelor de specialitate, inclusiv muzică și relații, educație sexuală și pentru sănătate (RSHE), pentru a elibera o parte din personal pentru alte activități de predare.

Geoff Barton, secretarul general al Asociației Directorilor de Școli și Colegii, a spus că orice astfel de decizie va depinde de ratele de absență. „Este probabil ca acolo unde școlile se confruntă cu o penurie deosebit de gravă de personal, acestea vor trebui să ia alte măsuri, cum ar fi combinarea cursurilor sau trimiterea cursurilor la domiciliu, astfel încât elevii să învețe de la distanță pentru perioade scurte de timp.”

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/teacher-music-school-orchestra-class-johannesburg-south-africa-august-image140376460

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.