fbpx

Cîmpeanu, despre concedierea profesorilor care nu se vaccinează: ”Nu voi vorbi despre această posibilitate”

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a spus, în această seară, la Digi 24, că nu există o discuție despre concedierea profesorilor care refuză vaccinarea.

”Întotdeauna o să pledez pentru argumente, nu cu forța. Prezentarea de argumente cât mai logice. Nu am vorbit de această posibilitate și nu voi vorbi despre această posibilitate. Am încredere în profesori că în cele din urmă vor înțelege. Pot să înțeleg frustrările, expunerea la fake news și la manipulare”, a spus Cîmpeanu.

Potrivit cifrelor oficiale, rata vaccinării personalului din învățământ este 44%. Cîmpeanu a spus că în rândul profesorilor procentul de vaccinați este de peste 50%.

Întrebat dacă părinții care refuză să își trimită copiii la școală pentru că au profesori nevaccinați îi pot ține acasă, Cîmpeanu a spus: ”Dreptul de a obiecta îl are oricine. Nu poți obliga pe cineva să nu îi fie frică. Dacă există motive întemeiate, școala trebuie să asigure învățarea online”. El a adăugat, însă, că părinții trebuie să fie conștienți de faptul că învățarea online poate genera pierderi în educația copiilor.

Valeriu Gheorghiță, șeful Comitetului Național de Vaccinare, a declarat, astăzi, că nu poate exista o rată de vaccinare de 100% într-un segment demografic, referindu-se la angajații de învățământ.

Întrebat când se va atinge acoperirea integrală în rândul profesorilor, obiectiv anunțat de premierul Cîțu drept condiție pentru deschiderea integrală a școlilor, Gheorghiță a spus:

”Un astfel de termen nu poate fi stabilit. Depinde foarte mult de dorința de vaccinare. Nu putem avea rată de acoperire vaccinală de 100%, în orice segment populațional. Unele persoane pot avea contraindicații și nu se pot vaccina. Este important să avem o rată de 60-70%.”

Premierul Florin Cîțu a declarat, după ședința de Guvern, că revenirea integrală a elevilor în școli, propusă de ministrul Educației, poate fi o temă de discuție abia după vaccinarea întregului personal din unităților de învățământ.

”Putem discuta despre revenirea tuturor elevilor la școală după vaccinarea integrală a personalului din învățământ”, a declarat Cîțu.

concedierea

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *