fbpx

Analiză BBC: 19 state americane încă permit pedeapsa corporală în școli

Photo 216327146 © Duangjan Jitmart | Dreamstime.com

O analiză realizată de BBC, în urma unui incident petrecut într-o școală din Florida, dezvăluie faptul că pedeapsa corporală este încă legală în 19 state din SUA.

Un videoclip care înfățișează un director de școală din Florida folosind o paletă pentru a bate un elev de 6 ani a stârnit furie în mediul online și este punctul de plecare al analizei realizată de jurnaliști.

În filmarea respectivă, realizată de mama copilului cu telefonul mobil luna trecută, elevul este aplecat deasupra unui scaun, plângând, în timp ce este lovit de trei ori de directorul Melissa Carter de la Central Elementary School din Clewiston, Florida. Doamna Carter este acum investigată de consiliul școlar al districtului Hendry și de biroul șerifului local.

Pedeapsa corporală, prin lovire sau alte forme de pedeapsă fizică, nu este permisă în școlile din districtul respectiv.

Dar, în timp ce corecția fizică a fost scoasă în afara legii în centrele de instrucție militară din SUA, în facilitățile de detenție pentru minori și ca pedeapsă pentru o infracțiune, pălmuirea sau lovirea unui copil rămâne legală în 19 state din întreaga țară.

Nouăsprezece state americane, în majoritate din Sudul țării, permit în prezent pedeapsa corporală în școli. Regulile din fiecare stat variază în ceea ce privește ce tip de obiect poate fi utilizat pentru lovirea copiilor, cât de tare li se permite cadrelor didactice să lovească elevii și dacă este permisă „vătămarea corporală” a acestora.

Alabama, Texas, Louisiana, Mississippi și Georgia sunt printre statele în care se folosește această practică, deși districtele școlare individuale din aceste state pot vota pentru a o interzice.

Unii legiuitori din Sud lucrează pentru a interzice această practică, precizează BBC. Stephanie Hilferty, reprezentantă a statului Louisiana în Congresul american, a inițiat anul acesta un proiect de lege care, dacă va fi adoptat, va face ca pedepsele corporale să fie ilegale în stat. Potrivit dnei Hilferty, 744 de elevi au fost disciplinați cu această formă de pedeapsă în ultimul an școlar dinaintea pandemiei de Covid-19.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.