fbpx

Cîmpeanu: Dacă înveți, poți scăpa de sărăcie

Educația este o modalitate de a scăpa de sărăcie, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației joi seară, la B1Tv.

Cîmpeanu spune că bursele îi pot convinge pe părinții care își trimit copiii la muncă să îi lase la școală.

”Dacă înveți, poți scăpa de sărăcie – acesta ar putea să fie un argument să înțeleagă și acei părinți care înțeleg mai puțin importanța școlii și preferă, sunt și cazuri de genul acesta, să își pună copiii la muncă, în loc să le permită să meargă la școală. Dacă vor înțelege că prin mersul la școală vor avea avantaje inclusiv pe această linie, cred eu că avem o șansă, dar trebuie să îi oferim într-adevăr și o masă, trebuie să îi oferim mai multe lucruri atractive”, a declarat Cîmpeanu.

„V-am spus de burse, v-am spus de faptul că anul trecut, în 2021, a fost prima oară când bursele au fost plătite de la bugetul de stat. Acum este al doilea an. Avem o creștere de 400 de milioane de lei doar pentru bursele elevilor.

Bursa socială, spre exemplu, poate fi cumulată cu bursa de performanță, cu bursa de merit sau cu bursa de studiu. Există posibilitatea să cumulezi burse. Dacă vom reuși să creștem cuantumul, și am crescut foarte mult cuantumul, și un copil care învață și merge la școală, și n-are absențe poate lua o bursă cumulată cu o altă bursă în valoare, să spunem, de 1.000 de lei, și suntem aproape de acest nivel, și o familie monoparentală, poate, cu doi sau trei copii care înțeleg importanța școlii reușesc să obțină burse în valoare de 1.000 x 3, gândiți-vă că deja sunt 3.000 de lei și s-ar putea ca prin simpla înțelegere a importanței școlii acea familie să aibă un venit mai mare decât salariile obținute în acea familie”, a mai spus ministrul.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.