fbpx

Cîmpeanu: Care e cel mai bun ministru al Educației din ultimii 30 de ani? Niciunul, începând cu mine

Sorin Cîmpeanu a declarat, la dezbaterea Forumul Educației la Iași, că, la întrebarea care este cel mai bun ministru al Educației din ultimii 30 de ani, răspunsul său este ”niciunul, începând cu mine”.

”Am fost întrebat care cred eu că e cel mai bun ministru al Educației din ultimii 30 de ani. Cu tristețe o spun: niciunul. Începând cu mine, ministrul care a avut primul mandat din 2014-2015. E simplu. E logic. Dacă am fi fost buni, n-am fi fost în această situație acum. De aceea este un moment esențial acesta. Schimbarea este radicală, spre deosebire de Legea 1/2011, care a avut schimbări de proces importante, corecte. N-au fost însoțite, însă, de schimbări de instituții. N-au fost însoțite de schimbări de resurse. Și, atunci când vrei să obții rezultate diferite cu aceiași oameni, cu aceleași instituții, cu aceleași resurse, șansele sunt minime”, a spus ministrul Educației.

Alte declarații făcute de Sorin Cîmpeanu, în cadrul dezbaterii:

Dacă ar trebui să spun doar două cuvinte despre România Educată, aș spune ”echitate și excelență”.  Justul echilibru între excelență și echitate este, poate, mai bine reprezentat din perspectiva necesității în județul Iași decât în oricare alt județ.

Optimismul, în ultima vreme, a devenit ceva foarte complicat. Pentru că, într-un moment și un context ca acesta, să fii optimist și să ai încredere sunt două lucruri esențiale. Să ai încredere în școală, să ai încredere în profesori. Doar în acest fel putem să învingem frica în fața schimbărilor, o frică firească. Putem să învingem fatalismul. 

Viitorul acestei națiuni depinde de tineri. Viitorul lor depinde de educație. Educația depinde de noi, cei de aici, care acum avem această oportunitate. 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.