fbpx

Cîmpeanu: A închide școlile primele, FĂRĂ a lua măsuri alte măsuri restrictive, este o variantă perdantă

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a comentat pentru Educație Privată declarația făcută de prefectul Capitalei, Alin Stoica, potrivit căruia prima măsură luată la atingerea pragului de 6 la mie în București va fi închiderea școlilor. În acest moment, rata de incidență este 5,33.  măsuri restrictive

Ce spune Sorin Cîmpeanu:

Susțin in continuare principiul conform căruia școlile trebuie închise ultimele, doar dacă situația o impune. In scoli se respecta regulile de protecție împotriva SarsCoV2, mai corect decât in multe alte locuri. Educația nu te îmbolnăvește, educația te ajuta sa te protejezi învățând sa respecți regulile.
A intra in scenariul in care închidem școlile primele, FARA sa luam alte măsuri restrictive pe alte planuri, cred ca este o variantă perdantă.
Din păcate, dacă măsura închiderii școlilor nu va avea efectul scontat, vom genera noi pierderi in educație si vom determina agravarea tulburărilor de socializare in rândul elevilor.
Suntem convinși ca cele constatate de studiul extensiv recent realizat într-o serie de scoli din SUA care deservesc 2,2 milioane de elevi sunt valabile si pentru elevii si profesorii din Romania. Acest studiu arată ca, in mod surprinzător, rata de infectare in rândul elevilor care învață online este mai mare decât in rândul elevilor care merg la școală.
Îndemn întotdeauna la prudenta si la respectarea tuturor regulilor, mai ales acum, având in vedere agravarea situației epidemiologice!

CONTEXT

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a indicat închiderea şcolilor ca primă măsură, în cazul în care incidența în București va ajunge la 6 la mie.

Astăzi, rata de infectare în București este 5,33 la mia de locuitori, pentru ultimele 14 zile.

„Prima măsură pe ordinul comun al ministerului Educaţiei şi Sănătăţii este că nu se vor mai face cursuri cu copiii, dar, cum am văzut şi în alte localităţi, în momentul în care se trece de, regula este că autorităţile sanitare propun măsura carantinării”, a precizat prefectul.

2 comments

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *