fbpx

Cel puțin 15 morți într-un atac cu bombă la o școală din Afganistan

captură video/Twitter

Cel puțin 15 persoane au fost ucise și alte 20 au fost rănite într-un bombardament la o școală religioasă din Afganistan, potrivit surselor oficiale citate de Aljazeera.

Purtătorul de cuvânt al provinciei, Emdadullah Muhajir, a adăugat că cel puțin alte 20 de persoane au fost, de asemenea, rănite în explozia dintr-o școală din Aybak, capitala Samangan, miercuri: „O explozie a avut loc în jurul orei 12:45 în interiorul Madrasei Jahdia, în centrul orașului. Mulți băieți învață la această madrasa (școală religioasă)”.

Nu a existat o revendicare imediată a atacului, Muhajir afirmând că a început o anchetă.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Federal de Interne, Abdul Nafi Takor, a confirmat explozia, dar a declarat că sunt 10 morți și mai mulți răniți, potrivit sursei citate.

„Detectivii și forțele noastre de securitate lucrează pentru a identifica autorii acestei crime de neiertat și a-i aduce în fața justiției”, a spus Takor.

Un medic din Aybak, aflat la aproximativ 200 km nord de capitala națională Kabul, a spus că victimele au fost în mare parte tineri. „Toți sunt copii și oameni obișnuiți”, a declarat medicul agenției de presă AFP, cerând să nu-i fie dezvăluită identitatea.

Talibanii spun că se concentrează pe securizarea națiunii sfâșiate de război de când au preluat țara anul trecut. Cu toate acestea, în ultimele luni au avut loc mai multe atacuri, dintre care unele au fost revendicate de gruparea armată ISIL (ISIS).

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.