fbpx

Ce note au luat politicienii români la Bacalaureat

De-a lungul vremii, presa a dezvăluit ce rezultate au avut politicieni importanți din țara noastră la examenul de Bacalaureat. Unii au trecut de acest moment cu brio, în timp ce alții nu au reușit să obțină note de trecere.

Potrivit Newsweek, fostul ministrul al Justiției, Tudorel Toader, a luat nota 9 la Limba și Literatura Română, 6 la Matematică și 10 la Proba Practică – medie generală 8,33. Explicația pentru ultimul examen – cu doi ani mai devreme, instituția de învățământ preuniversitar fusese transformată din liceu teoretic în unul industrial, cu profil auto. Cu toate acestea, generațiile care începuseră liceul la profilul matematică-fizică au fost lăsate să termine la acest profil, așa cum a fost cazul lui Toader.  Conform diplomei meseria pentru care se calificase era “mecanic mașinist utilaje”.

Publicația Cotidianul dezvăluia, în urmă cu opt ani, că fostul președinte Traian Băsescu a promovat Bacalaureatul cu media 7.40.

Potrivit aceleiași surse, fostul primar al sectorului 5, Marian Vanghelie, şi-a luat Bac-ul abia la 33 de ani. În anul 2000, Vanghelie a fost eliminat din bacalaureat pentru că a fost prins cu „surse de informare” asupra lui. A obţinut diploma un an mai târziu.

Mircea Geoană, ex-președinte al PSD, a obţinut media 9,80 la bacalaureat.  Victor Ponta se mândrește cu nota  10, obținută la proba de Limba Română. Tot 10 a primit la proba de Limba Română şi fostul președinte al PNL, Crin Antonescu.

Media de la Bacalaureat a premierului Viorica Dăncilă nu este cunoscută. Recorder a dezvăluit, totuși, că Dăncilă a terminat studiile liceale în Ploiești, la „Energetic” – la vremea aceea, o școală de la marginile în construcție ale orașului.  Premierul a retrogradat aici după treapta a doua, când n-a mai putut să se mențină la  „Mihai Viteazul”, un liceu teoretic cu o reputație mult mai bună.