fbpx

Cristian Socol s-a răzgândit: a șters de pe Facebook propunerea de a-i plăti pe elevi să vină la școală

 

Cristian Socol, strategul programului de guvernare al PSD în domeniul economic, a șters de pe pagina sa de Facebook postările despre programul de guvernare, inclusiv pe aceea în care apărea propunerea de a-i răsplăti pe elevi cu câte 10 lei pentru fiecare zi de prezență la școală.

Ideea apare, însă, în continuare pe site-ul online.psd.ro, sub semnătura lui Cristian Socol.

Știrea inițială:

Economistul Cristian Socol, unul dintre artizanii programului de guvernare al PSD, a publicat pe pagina sa de Facebook lista măsurilor prioritare pentru partidul său pentru perioada 2019-2020. Printre acestea, la punctul 12, se numără și o propunere inedită: ”Vouchere de 10 lei/elev pentru fiecare zi de școală cu prezența integrală. Plata se va face la începutul lunii următoare. În anul școlar 2019-2020, voucherele vor fi acordate elevilor din ciclul primar, iar începand cu anul școlar 2020-2021 și celor din învățământul gimnazial.

Ideea a fost criticată de unul dintre cei care îi urmăresc pagina lui Socol: ”Stați puțin, școala nu era obligatorie? Ce-o să urmeze? O să plătim șoferii pentru că nu trec pe roșu? Stăpânii de câini pentru că le strâng acestora dejecțiile de pe stradă? Bugetarii că vin la slujbă?

Și de unde bani? 10 lei * 20 de zile * 1.500.000 de elevi (cam atâția sunt, nu?) * 8 luni = 240.000.000 lei pe an. De unde?

Hai să zicem că nu sunt decât jumătate din banii ăștia. Sau un sfert.Guvernul PSD tocmai a dat un OUG prin care elimină subvenția pentru transportul intra-județean al elevilor. Despre ce vorbim? Cât de proști ne credeți?”

Cristian Socol i-a răspuns acestuia: ”Cât e abandonul școlar? Ați citit cu atenție? Din anul școlar următor se aplică ptr elevii din primar și din 2020 -2021 și ptr elevii din gimnazial. De unde 1.5 milioane? Cum vreți să fie încurajate reducerea abandonului școlar și creșterea natalității? Propuneți dvs niște soluții fezabile și le iau în considerare instant.”