fbpx

Ministerul Afacerilor Interne: ”A lua bacul nu e totuna cu a lua BAC-ul!”

Ministerul Afacerilor Interne a postat, pe pagina sa de Facebook, un mesaj despre Bacalaureat. Instituția începe postarea cu un mesaj care conține mai multe greșeli de scriere și de gramatică, primit pe pagina sa de socializare.

Întrebare primită pe Facebook MAI:
“ – Ca tot vine bacul aveti ide ce pica la romana uman macar subiectul 3? mai bine se dadea grila”.

Răspuns:
1. Având în vedere acuratețea redactării întrebării și complexitatea conținutului, vă garantăm că subiectul III ar fi ultima grijă pe care trebuie să o aveți!

2. Ca IDEE, știți de ce nu se “da grila”? Pentru că a lua bacul nu este totuna cu a lua BAC-ul! 

3. Subiectele care vor fi date la Bacalaureat sigur le găsiți în conținutul programei privind acest examen! Sfatul nostru este să o parcurgeți pe toată… până în toamnă aveți timp!

În speranța că astfel de redactări vor fi foarte rare, dorim din toată inima succes celor peste 138.000 de elevi care vor susține examenul de Bacalaureat!

Baftă!

P. S. Peste 2.200 de polițiști (1.492 de la ordine publică, 639 de poliţişti rutieri şi 109 din cadrul altor structuri de poliţie) acționează, zilnic, pe durata Examenului de Bacalaureat, pentru ca acesta să se desfășoare în siguranță!

Probele scrise din prima sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2019 au început luni, 1 iulie. Marţi se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă – E)b) – maghiară, germană, sârbă, croată, slovacă, turcă, ucraineană şi italiană, iar miercuri va avea loc proba obligatorie a profilului – E)c). Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării – E)d), este programată joi.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 8 iulie (ora 12,00). Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00 – 16,00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 13 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Citește și

Ce note au luat politicienii români la Bacalaureat

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *