fbpx

Camelia Gavrilă, ministrul propus la Educație, și-a trecut în CV premiile obținute de elevii săi

Deputatul PSD Camelia Gavrilă, propusă de premierul Viorica Dăncilă pentru funcția de ministru al Educației se mândrește în cv-ul publicat pe pagina de internet a Camerei Deputaților nu doar cu propriile performanțe profesionale, ci și cu cele ale elevilor cărora le-a fost profesoară. Astfel, o rubrică specială din cv este dedicată premiilor obținute de aceștia la Olimpiadele școlare.

Gavrilă precizează, de asemenea, că a obținut și o Diplomă de execelenţă acordată de Ministerul Educaţiei pentru rezultatele deosebite obţinute la olimpiadele internaţionale din anii 2006-2007, 2007-2008, 2008-2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015.

 

CONTEXT

După ce președintele Iohannis a respins nominalizarea lui Șerban Valeca, premierul Viorica Dăncilă revine cu o nouă propunere pentru portofoliul Educației: Camelia Gavrilă, deputat PSD. Aleasă într-o circumscripție electorală din Iași, Gavrilă face parte dintr-o listă cu 6 propuneri de miniștri, pe care premierul a înaintat-o către președinte.

„Sper ca de această dată domul președinte Iohannis să acționeze ca președinte al României și să nu blocheze propunerile. E important să dăm dovadă de responsabilitate și dincolo de lupta politică trebuie să primeze interesul României și al românilor.”, a spus Viorica Dăncilă.

Pe 28 august, președintele Klaus Iohannis a respins toate propunerile PSD pentru posturile ministeriale fără titular, inclusiv pe Șerban Valeca, varianta dorită de Viorica Dăncilă la ministerul Educației.

”Resping propunerea pentru Ministerul Educației. Nu voi accepta propuneri care să fragilizeze domenii cheie pentru România, precum educația – zona în care nu avem nevoie de soluții ale trecutului, ci de asumarea unor proiecte largi, precum România Educată, care implică reforme la un nivel pe care PSD nu pare că le acceptă și nici nu este în stare să le facă”, și-a explicat președintele decizia.

Cine este Camelia Gavrilă

Camelia Gavrilă a deținut, până în această sesiune parlamentară, funcţia de preşedinte al Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport.

Ea a condus Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi în trei mandate, respectiv 2012 – 2017, 2005-2009 şi 1997 – 2001.

Între aprilie 2009 – mai 2012, a fost director al Colegiului Naţional „Costache Negruzzi” din Iaşi. Ea a devenit profesoară la această instituție de învățământ în anul 1988 și este și în prezent cadru didactic, în calitate de profesor titular de limba şi literatura română.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.