fbpx

Cadou cu aromă electorală: copiii de la grădinițele din sectorul 1 au primit dulciuri de la Primărie

Preșcolarii bucureșteni din sectorul 1 au primit, la întoarcerea din vacanță, un pachet cu dulciuri și o felicitare de Paște, semnată de primarul Dan Tudorache.

Situația a fost semnalată, pe Facebook, de Ciprian Stănescu, părinte al unei fetițe.

”Mara a primit cadoul de Paște la grădinița de la Dan Tudorache, primarul sectorului 1. Nu o să i-l dăm. O “tonă de zahăr” e ceea ce consideră primarul important să ofere copiilor în condițiile în care 1 din 4 copii în România este obez și suntem a doua țară din Europa la obezitate infantilă. Penibil și inconștient”, a scris Stănescu pe pagina sa de socializare. El a postat și o fotografie cu produsele primite.

 

Potrivit legilor electorale, promovarea politică în unitățile de învățământ este interzisă.

Un incident din același registru electoral a avut loc, recent, și în județul Neamț.

Prefectura Neamţ a anunțat că va derula, în perioada 6 – 21 mai 2019, un proiect intitulat ”Implică-te: fii puterea României” la care vor participa elevi din 11 şcoli şi licee din judeţ, a declarat, într-o conferinţă de presă, prefectul Daniela Soroceanu.

Potrivit sursei citate, proiectul îşi doreşte să promoveze valorile naţionale în context european şi în contextul provocărilor momentului, stimularea creativităţii şi abilităţilor de comunicare ale elevilor.

Videoclipul de promovare a concursului, postat de prefectul Daniela Soroceanu pe propria pagină de Facebook, arată, însă, mai degrabă ca un veritabil clip electoral: debutează cu vocea prefectului care povestește de ce ea, personal, a decis să se implice, continuă cu imagini de la diverse momente tragice (un accident, calamități naturale, chiar și o înmormântare), continuă cu un enunț despre cât de dezbinată este Europa, apoi este prezentat prefectul înconjurat de echipa sa.