fbpx

București: Scenariul galben ar fi declanșat la 1830 de cazuri în medie pe zi. Când ar începe scenariul roșu

În București, scenariul galben invocat de președintele Klaus Iohannis pentru deschiderea școlilor ar însemna o medie zilnică între 1830 și 5490 de cazuri de contaminări cu noul coronavirus, pentru o perioadă de 14 zile. 

Scenariul roșu ar începe de la 5491 de cazuri.

Calculul are la bază datele Eurostat, potrivit cărora populația Bucureștiului, era, oficial, de 1.830.000 de locuitori, în 2019.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, astăzi, condițiile în care va începe noul an școlar. Președintele a făcut anunțul după o întâlnire cu grupul interministerial care se ocupă de acest subiect. La ședință a participat și premierul Ludovic Orban, însoțit de mai mulți membri ai Guvernului.

Cele mai importante declarații făcute de președintele Klaus Iohannis:

Pe 14 septembrie începe noul an școlar preuniversitar. Pentru majoritatea elevilor, asta înseamnă că vor merge efectiv fizic la școală.

Pentru a ține cont de impactul pandemiei, în fiecare școală, localitate, au fost elaborate trei scenarii, în funcție de numărul de bolnavi din localitate.

  • Scenariul verde înseamnă că în localitatea respectivă e mai puţin de o persoană detectată cu COVID-19, în ultimele 14 zile;
  • Scenariul galben (risc mediu) – între 1 şi 3 persoane detectate cu noul coronavirus;
  • Scenariul roşu se aplică unde au apărut mai mult de trei bolnavi noi în localitatea respectivă, în ultimele 14 zile, la mia de locuitori. În acest scenariu, școala se închide de tot.

Felul în care vca funcționa fiecare unitate școlară va fi decis local. Decizia se descentralizează la nivel de județ.

Învățământul online este acceptat ca învățământ normal., adică se predă materie, atunci când nu se pot ține cursuri fizice.

Este nevoie de măsuri sanitare speciale. Ministerul Sănătății lucrează la aceste norme.

Punem accent pe învățământ de calitate, pe siguranța și sănătatea elevilor.

Decizia dacă elevii merg la școală sau învață online se ia pentru fiecare școală în parte la nivel de județ, la propunerea școlii și a inspectoratului școlar.

Acestea sunt lucrurile care sunt clare acum, restul se va clarifica în formate interministeriale în perioada următoare.

Bucureștiul se încadrează în scenariul verde.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.