fbpx

BREAKING Proiectele noilor Legi ale educației au fost publicate

Proiectele noilor Legi ale educației au fost publicate pe pagina de internet a Ministerului Educației.

Proiectele pot fi citite aici:

https://www.edu.ro/proiecte_legi_educatie_2022_consultare_publica

Ele au fost puse în dezbatere publică, pentru 35 de zile.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, ieri, conținutul noilor acte normative.

Acesta a precizat că arhitectura de sistem din învățământ va fi complet schimbată, iar noile instituții vor fi înființate până în iunie 2023.

 

„Nu va fi o cosmetizare, va fi cu adevărat o reformă”, a spus ministrul. Potrivit acestuia, schimbările vor fi operaționalizate până în septembrie 2023.

”Ministerul Educației este cel care își asumă cele două proiecte de lege care începând cu ziua de mâine 13 iulie vor fi lansate în consultare publică pentru o perioadă de 35 de zile până pe data de 17 august, perioadă în care așteptăm opinii din partea tuturor celor interesați”, a mai spus Cîmpeanu.

”Am beneficiat de consultare cu Comisia Europeană și cu OECD, iar cele cinci principii de bază din domeniul educației ale OECD se regăsesc în aceste legi. Practic, beneficiem de o sinergie între interesul, importanța implementării celor două legi și interesul aderării României la OECD, deoarece principiile de bază sunt: Unu – asigurarea calității și eficacității programelor de educație și formare și îmbunătățirea rezultatelor învățării”, a mai afirmat ministrul Educației.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.