fbpx

BREAKING NEWS Vaccinul Pfizer, autorizat în SUA

Vaccinul Pfizer a primit autorizație de la Agenția pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite pentru utilizarea în sistem de urgență, informează Reuters.

Administrația americană pentru Alimente și Medicamente a acordat o autorizație de utilizare de urgență a vaccinului, dezvoltat împreună cu partenerul german BioNTech. Acesta s-a dovedit a fi 95% eficient în prevenirea bolii, potrivit unui studiu în stadiu avansat. Studiul arată că vaccinul poate fi administrat persoanelor cu vârsta mai mare de 16 ani.

Lucrătorii din domeniul sănătății și persoanele în vârstă din instituțiile de îngrijire pe termen lung sunt așteptați să fie principalii destinatari ai unei prime runde de 2,9 milioane de doze în această lună.

Șeful executiv al BioNTech, Ugur Sahin, a declarat că vaccinul „va ajuta la salvarea de vieți în Statele Unite și ar putea accelera revenirea la normalitate”.

Companiile farmaceutice Pfizer și Moderna au anunțat rezultate impresionante ale vaccinurilor anti-COVID pe care le dezvoltă: eficiență de peste 90%, respectiv 94,5%.

O analiză realizată de Reuters dezvăluie cum se calculează aceste procente:

În cazul lui Pfizer, compania a așteptat până când 94 de voluntari din studiul său clinic avansat au dezvoltat simptome și au avut un rezultat pozitiv la testul Covid. În studiu au fost incluse mai mult de 43.500 de persoane, dintre care jumătate au primit vaccinul, cealaltă jumătate au primit un placebo.

Doar opt persoane dintre cele care au dat rezultate pozitive la test au primit vaccinul, restul primind placebo.

„Aproximativ vorbind, este vorba probabil de în jur de opt din 86 de cazuri în grupurile tratate și în cele placebo”, a declarat David Spiegelhalter, profesor la Cambridge și expert în statistici.

„Nu aveți nevoie de o mulțime de analize statistice fanteziste pentru a arăta că acest lucru este profund impresionant. Te lovește chiar între ochi”, a spus profesorul.

Analiza intermediară Moderna s-a bazat pe 95 de infecții în rândul participanților la studiu care au primit fie un placebo, fie vaccinul. Dintre aceștia, doar cinci infecții au apărut la participanții care au primit vaccinul, care este administrat în două rânduri, la distanță de 28 de zile.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.