fbpx

Moderna anunță că vaccinul său are o eficiență de 94,5% în prevenirea COVID-19

Moderna Inc a declarat luni că vaccinul său experimental a fost 94,5% eficient în prevenirea COVID-19 pe baza datelor intermediare dintr-un studiu clinic în stadiu avansat, anunță agenția Reuters.

Moderna devine, astfel, a doua companie americană într-o săptămână care a raportat rezultate care depășesc cu mult așteptările.
Împreună cu vaccinul Pfizer Inc, dovedit a fi de peste 90% eficient și, în așteptarea mai multor date de siguranță și a unei revizuiri normative, Statele Unite ar putea avea două vaccinuri autorizate pentru utilizare de urgență în decembrie, cu până la 60 de milioane de doze de vaccin disponibile către sfârșitul anului.

Anul viitor, guvernul SUA ar putea avea acces la peste 1 miliard de doze doar de la cei doi producători de vaccinuri, mai mult decât este necesar pentru cei 330 de milioane de locuitori ai țării.

Vaccinurile, ambele construite folosind o nouă tehnologie cunoscută sub numele de ARN messenger sau ARNm, reprezintă noi instrumente puternice pentru combaterea unei pandemii care a afectat 54 de milioane de oameni din întreaga lume și a ucis 1,3 milioane. Știrile vin, de asemenea, la momentul în care cazurile COVID-19 sunt în creștere, atingând noi recorduri în Statele Unite și împingând unele țări europene înapoi în carantină.

“Vom avea un vaccin care poate opri COVID-19”, a declarat președintele Moderna, Stephen Hoge, într-un interviu telefonic.

Vaccinul dezvoltat de companiile Pfizer și BioNTech împotriva COVID-19 este 90% eficient în a preveni infecția cu SARS-CoV-2 la oameni, relatau, în urmă cu o săptămână, SkyNews și Bloomberg.

“Astăzi este o zi măreață pentru știință și umanitate. Primul set de rezultate din Faza a 3-a de testare a vaccinului COVD-19 oferă dovada inițială privind abilitatea vaccinului de a preveni COVID-19”, a spus, recent, președintele și directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla.

„Cu această veste, suntem cu un pas semnificativ mai aproape de acordarea unei descoperiri atât de necesare oamenilor din întreaga lume pentru a ajuta la încheierea acestei crize globale de sănătate”, a adăugat acesta.

Studiul a constatat că persoanele care au primit vaccinul Pfizer au un risc redus să dezvolte COVID-19, boala cauzată de noul coronavirus.

Vaccinul nu va fi distribuit imediat. Acesta trebuie evaluat de către Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente.