fbpx

Bode: Zeci de mii de elevi au intrat în proiectele agenției antidrog. Nu e corect să se pună întrebarea ”Ce ați făcut?”

Lucian Bode, ministrul de Interne, susține că nu e corectă sau normală întrebarea ”Ce ați făcut?” pe tema prevenției consumului de droguri, câtă vreme autoritățile au implicat zeci de mii de elevi și sute de mii de voluntari în proiectele agenției antidrog. Bode a vorbit și despre alte acțiuni ale autorităților în domeniu, inclusiv din punct de vedere penal.

”Am cerut structurilor MAI să vină urgent cu un plan pentru prevenirea și combaterea consumului și traficului de droguri.

Azi, la 10, am convocat la MAI toate structurile responsabile în acest domeniu și în urmă acestei întâlniri vom stabili măsuri cu termene privind prevenirea și combaterea traficului de droguri. Vom reevalua activitatea de colectare a datelor, vom pregăti suplimentar personalul MAI, vom stabili calendarul evenimentelor cu public numeros, vom avea o prezență sporită a efectivelor MAI. Vom pregăti organizatorii de evenimente și vom comunica public.

Nu e normal și e incorect pentru structurile MAI să se pună retoric întrebarea Ce ați făcut? în acest domeniu, când pe linia prevenției am avut zeci de mii de elevi care au intrat în proiectele agenției antidrog, am avut sute de mii de voluntari

Pe linia combaterii, doar în 2021 am avut peste 7.000 de dosare penale pe consum și deținere de droguri, am destructurat 52 de grupări infracționale, am trimis în judecată peste 1600 de persoane. 2,8 tone de droguri au fost confiscate anul trecut.

Suntem conștienți că nu am făcut destul, vorbim de un flagel, sunt consumatori ocazionali foarte mulți care devin dependenți, instituțiile statului trebuie să facă front comun contra acestui flagel.

Se observă și în România o tendință de creștere a numărului de persoane care consumă droguri, și a celor care devin dependente”, a declarat Bode, astăzi.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.