fbpx

Rețea de bazine de înot pentru elevi, construită în șapte localități din Bihor

Bazine de înot pentru pregătirea elevilor au fost construite în șapte localități din județul Bihor, fiind investiți peste 9,5 milioane de euro din trei surse.

În mai puțin de trei ani, au fost realizate structuri sportive în: Săcueni, Salonta, Valea lui Mihai, Beiuș, Marghita și Ștei, iar în orașul Nucet a fost construit un bazin semi-olimpic, cu dimensiunea de 25 m x 12,5 m.

Ultimul complex de natație a fost recepționat de Consiliul Județean zilele trecute la Ștei și are două bazine didactice de dimensiuni 25×12.5 m, respectiv 6×12.5 m, cu grupuri sanitare, vestiare și tribune.

Autoritățile județene au încercat să le construiască în apropierea unităților de învățământ, iar acest lucru a fost posibil în patru dintre cele șapte localități. Terenurile au fost puse la dispoziție de către primării, care le vor administra și vor stabili modul și programul de funcționare.

„La finalul construcției rețelei de bazine de înot se cuvine să le mulțumesc tuturor celor implicați: domnului vicepreședinte Călin Gal – coordonatorul proiectelor, echipei de la Agenția de Dezvoltare și constructorilor. Un rol important l-au avut primăriile partenere, prin punerea terenului la dispoziție, racordarea la utilități și cofinanțarea proiectelor”, a precizat președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan.

În lucrările care au început în ianuarie 2019 au fost investiți peste 9,5 milioane de euro, de la bugetul de stat, județean și din bugetele locale. Potrivit datelor oficiale obținute de educatieprivata.ro, primăriile au contribuit cu o sumă de aproximativ 220.000 de euro fiecare, pentru realizarea bazinelor de înot destinate elevilor bihoreni.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.