fbpx

Anglia: Absențele școlare cauzate de Covid-19 s-au triplat în ultimele două săptămâni

Numărul copiilor din școlile de stat din Anglia care au lipsit  din cauza Covid s-a triplat pe parcursul ultimelor două săptămâni, confirmând avertismentele directorilor privind perturbarea tot mai mare în sălile de clasă, în timp ce elevii se pregătesc pentru examenele de vară, relatează The Guardian.

Cifrele publicate marți de Departamentul pentru Educație (DfE) au arătat că 202.000 de elevi nu erau prezenți în sălile de clasă pe 17 martie din cauza virusului – un salt dramatic de la 58.000 cu două săptămâni mai devreme, când participarea a fost descrisă ca revenind la „ceva care se apropie de normal”.

Potrivit ultimelor date guvernamentale, 159.000 de elevi au fost absenți fiind confirmați cu Covid-19 săptămâna trecută, față de 45.000 câți erau pe 3 martie. Alți 16.000 de elevi au absentat fiind suspecți de coronavirus, în creștere față de 6.000 la începutul lunii.

În general, frecvența la școlile de stat din Anglia a scăzut de la 92,2% în urmă cu două săptămâni la 89,7%, absențele legate de Covid crescând de la 0,7% la 2,5%. Guvernul ar dori ca frecvența în școli să revină la nivelul de dinainte de pandemie, adică de aproximativ 95%, relatează jurnaliștii The Guardian.

Cele mai recente cifre arată, de asemenea, o absență în creștere în rândul personalului, cu aproape 10% din profesori și manageri de școli absenți pe 17 martie, în creștere față de 5,8% cu două săptămâni mai devreme. Aproximativ 48.000 de profesori și 60.000 de asistenți didactici au fost absenți săptămâna trecută.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.