fbpx

Andrei Tudor, 10 ani, inventator și copil precoce: ”Îmi pare rău, trebuie să plec din România!”

Andrei Tudor este un copil precoce, care, la doar 10 ani, a ajuns deja inventator și antreprenor. El a fost intervievat de Dragoș Stanca, fondatorul platformei Upgrade 100, dedicată industriei tech. În interviu, Andrei explică motivele pentru care simte că trebuie să părăsească România. Fragmentul respectiv a fost postat pe pagina de Facebook Upgrade 100 și a devenit viral, având aproape 30.000 de vizualizări, până la momentul publicării acestui articol.

Andrei Tudor, Inventator si TEDx Speaker la 10 ani

Ce răspunde un copil precoce – Andrei Tudor care, la 10 ani, are mai multe inovații – la întrebarea dacă vrea să rămână în România. Facem ceva să îl oprim? #UPGRADE100~~~🎧 Update: Pt toti cei care comenteaza negativ, ascultati integral discuția, inainte de a va pronunta. Link podcast: http://bit.ly/AndreiTudorUPGRADE100

Publicată de Upgrade 100 pe Vineri, 19 iulie 2019

– Andrei, te vezi rămânând și studiind în România pe termen mai lung sau ai deja planuri de plecare în alte țări, la alte studii?

-Eu pe termen lung, în România, nu! Nu vreau să rămân! Îmi pare rău, trebuie să plec!

-De ce trebuie să pleci, Andrei?

În primul rând, aici nici măcar nu sunt fonduri nu pentru educ…ba chiar și pentru educație nu sunt chiar foarte multe fonduri. Lipsă de profesori în unele școli. Și lipsă de profesori buni, mai exact. Nu există fonduri pentru cercetare. 2,8% din bugetul anual este pentru educație. Din care, 1,…poate chiar 2% sunt salariile și alte lucruri, pe când 0.8% sau chiar mai puțin sunt pentru cercetare.

-Adică crezi că ar trebui să ne preocupăm mai mult să aflăm lucruri noi, decât să menținem actuala stare de fapt și doar să învățăm și reînvățăm ceea ce am învățat și reînvățat deja. Unde te vezi studiind? Ai așa o universitate?

-Da, vreau să ajung la MIT (Massachusetts Institute of Technology- n.r.) și, după aia, să ajung să lucrez la Boston Dynamics timp de câțiva ani și după aia să îmi fac propria mea companie. O să plec! Îmi pare rău, trebuie să plec!

Interviul complet, aici