fbpx

Americanii sunt tot mai interesați de ghiozdane antiglonț, pentru protejarea copiilor în cazul unor atacuri în școli

foto: nationworldnews.com

Din ce în ce mai mulți elevi din Statele Unite ale Americii ar putea utiliza ghiozdane antiglonț pe post de scut, în cazul unor atacuri precum cel care a avut loc recent în Texas, unde au murit 19 copii. Cererea unor astfel de echipamente este în creștere, potrivit Nation World News.

Aproximativ 9.000 de persoane au căutat acest tip de rucsac pe site-ul unor magazine specializate în sisteme de securitate, potrivit fondatorului acestora, David Artman, iar interesul crescut a fost observat și de alți vânzători și producători de rucsacuri „blindate”.  Vânzările acestora au crescut, de asemenea, dar nu se știe câte dintre ele au fost achiziționate pentru uz școlar.

Unele districte școlare din Texas, care încearcă să crească nivelul de siguranță pentru elevi și studeți, au anunțat că vor solicita elevilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, respectiv celor cu vârste între 11 și 18 ani, să poarte astfel de ghiozdane în anul școlar următor.

„Presupunem că doar aceste rucsacuri nu vor elimina problemele legate de siguranță, însă este una dintre etapele planului de a crește nivelul de siguranță al studenților și a personalului”, a declarat districtul școlar din Dallas, Texas, care a achiziționat deja rucsacuri antiglonț și este pregătit să le distribuie înainte de începerea anului școlar.

Președintele companiei naționale de consultanță în domeniul siguranței școlare, Ken Trump – fără vreo legătură cu fostul președinte al SUA – a asigurat că rucsacurile oferă mai degrabă „liniște sufletească” pentru părinți, decât „siguranță în sine” pentru elevi. El a mai afirmat că aceste produse sunt „rezistente la gloanțe, nu chiar antiglonț” și în cazul unei explozii sunt ineficiente.

Experții americani subliniază că atât părinții, cât și oficialii trebuie să se întrebe dacă măsurile „din jurul acestor evenimente rare sunt eficiente” sau creează mai multă anxietate și nesiguranță studenților.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.