fbpx

Alexandru Muraru, profesor şi deputat PNL, cere scoaterea AUR în afara legii

Deputatul PNL Alexandru Muraru, profesor asociat de Științe Politice la Universitatea A. I. Cuza din Iași, cere ca AUR să fie scos în afara legii. Într-un editorial publicat pe Digi24.ro, Muraru califică această formațiune drept partid extremist și spune că este timpul ca activitatea ei politică să fie interzisă.

Argumentele lui Alexandru Muraru – fragmente din  editorial:

În democrație, drepturile și libertățile unei persoane se opresc acolo unde se încalcă drepturile și libertățile alteia. Fiecare cetățean este liber să facă ce dorește, atât timp cât respectă legile și nu lezează o altă persoană sau bunurile acesteia.

Este clar pentru toată lumea că instigatorii și responsabilii pentru actele de violență și vandalism din aceste zile sunt extremiștii din Parlament. Aceștia au un nume și o identitate cunoscută. Nicăieri în lume, un partid de natură extremistă nu a făcut bine unei țări. Niciodată până la apariția partidului neolegionar nu a fost insuflată românilor o asemenea doză de ură și dezbinare, deoarece un popor dezbinat este un popor slab în fața manipulării.

Ceea ce au făcut acești indivizi nu este un protest. Este un act antidemocratic în tradiția directă a violenței politice pe care au practicat-o fasciștii, golanii în uniforme din SA și SS ai naziștilor, legionarii și apoi analfabeții dezlănțuiți ai comuniștilor.

Fotografia cu svastica desenată pe steagul Uniunii Europene de către un protestatar AUR a promovat imaginea România într-un mod negativ în cele mai cunoscute publicații din lume. Acest gest inacceptabil este o palmă dată memoriei milioanelor de victime ale regimului german nazist și nu poate fi decât o consecință a derapajelor unei formațiuni politice neolegionare, care a folosit tribuna Parlamentului ca portavoce al mesajelor admirative față de criminalii de război. Expresiile extremiste ale unor reprezentanți în Parlamentul României sunt inacceptabile în fața opiniei publice, a persoanelor și organizațiilor care luptă pentru memoria victimelor Holocaustului.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.