fbpx

Iași: Din 220 de școli, 90 nu vor avea directori în urma concursurilor, ci numiți de ISJ

90 de şcoli şi instituţii aflate în subordinea Ministerului Educaţiei din judeţul Iaşi nu şi-au ocupat fie funcţiile de directori, de directori adjuncți, fie ambele în urma desfăşurării concursului pentru ocuparea acestor posturi, anunță Ziarul de Iași.

Printre acestea se numără şi instituţii de învăţământ cunoscute din municipiul Iaşi, cum este şi cazul Colegiului Naţional „Costache Negruzzi”, care nu şi-a ocupat atât funcţia de director, cât şi de director adjunct.

Dintre cele 220 de şcoli cu personalitate juridică din judeţul Iaşi, aproape 90 nu vor avea director sau director adjunct care să îşi fi obţinut postul prin concurs, în cazul acestor unităţi de învăţământ urmând să fie numite de către Inspectoratul Şcolar Judeţean fie cadre didactice din cadrul acelei şcoli, fie cadre didactice care au specializările necesare din alte unităţi de învăţământ din judeţ. Majoritatea şcolilor care nu şi-au ocupat funcţiile de conducere sunt din mediul rural, însă sunt numeroase exemple şi din municipiul Iaşi sau din oraşele din judeţ. Una dintre cele mai cunoscute şcoli în această situaţie este Colegiul Naţional „Costache Negruzzi”, care nu va avea nici director şi nici director adjunct care să fi obţinut postul prin concurs.

De asemenea, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” nu şi-a ocupat prin concurs unul dintre posturile de director adjunct, un caz similar fiind şi la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”. La Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” nu va fi nici director şi nici director adjunct cu posturile câştigate prin concurs, la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” s-a ocupat postul de director, însă nu şi cele două de director adjunct, iar la Colegiul Tehnic  „Ioan C. Ştefănescu” a rămas vacant un post de director adjunct. În această listă se adaugă şi 11 grădiniţe care nu vor avea pentru un an director cu postul câştigat prin concurs, acesta fiind cazul Grădiniţei „Paraschiva” şi a Grădiniţelor cu Program Prelungit nr. 1, nr. 12, nr. 13, nr. 16, nr. 18, nr. 20, nr. 22, nr. 29, nr. 3 şi nr. 4.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.