fbpx

Alertă cu bombă la o școală din București. Cîmpeanu: La materia ”Educație pentru viață”, elevii vor învăța să gestioneze și astfel de situații

Alertă cu bombă la o școală din București  Potrivit DC News, o persoană a sunat la poliție și a anunțat existența unui dispozitiv exploziv într-o unitate de învățământ din Sectorul 2 al Capitalei.

Potrivit Poliției Capitalei, persoana a sunat la ora 13.30 pe numărul direct al unei secții de poliție și a anunțat faptul că la o unitate de învățământ s-ar afla un dispozitiv exploziv.

Au fost dispuse, de urgență, măsuri de evacuare a elevilor și personalului și restricționarea traficului, iar în zonă au fost declanșate verificări de către specialiștii pirotehnicieni.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat la B1 că în România ar putea apărea o nouă materie care să îi învețe pe elevi cum să facă față în situațiile de urgență, după ce polițiștii au interceptat tot mai multe amenințări cu bomba în școli.

La Școala nr. 39 au fost evacuați de urgență (n.r. elevii), din cauza unui anunț telefonic. Aceste fapte vedem că se repetă din ce în ce mai mult și nu putem decât să avem încredere în instituțiile statului care să facă diferența între alertele false și alertele reale. Oricum, astfel de cazuri perturbă grav, evident, activitatea în acele școli”, a spus Cîmpeanu la B1 Tv, citat de DC News.

„Din păcate lumea s-a transformat, societatea s-a transformat, iar singurul răspuns pe care îl poate oferi școala este acela al unei discipline- „Educație pentru viață”- în care elevii să fie învățați să reacționeze în orice situație pentru a fi pregătiți pentru viața reală. Este nevoie de discipline care să predea acel mod corect de reacție, pentru a nu induce panica, pentru nu crea consecințe grave pentru copii. Sunt necesare și astfel de informații transmise copiilor pentru că, nu numai în astfel de situații, dar și în caz de incendiu, în caz de cutremur, copiii trebuie să știe să reacționeze, iar noi adulții, profesorii și nu numai profesorii, avem datoria să îi învățăm să reacționeze în astfel de situații speciale.”, a mai spus Sorin Câmpeanu.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.