fbpx

Cîmpeanu: Mediile semestriale au făcut parte din acea goană după note, extrem de dăunătoare

Sorin Câmpeanu, ministrul Educației, a explicat, astăzi, la B1Tv, de ce a luat decizia ca mediile semestriale să fie eliminate.

„Mediile semestriale nu au avut niciodată o relevanță adevărată, ele au făcut parte din acea goană după note care e extrem de dăunătoare, goană după note din ce în ce mai puțin relevante. 

Media semestrială nu a folosit niciodată cu adevărat, a fost doar un factor de stres pentru elevi. Atât timp cât profesorul trebuie să aibă libertatea unei evaluări ritmice, evaluare care să fie adaptată procesului de predare…fiecare profesor știe că disciplina lui e construită pe un nivel de învățare, știe cel mai bine cum și când să evalueze”, a declarat ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat, dimineață, într-o conferință de presă, că formula de calcul agreată în Comisia de Dialog Social pentru numărul minim de note va fi N+2, unde N=numărul de ore la materia respectivă pe săptămâni. Cîmpeanu a precizat că este vorba de numărul de note pentru întregul an școlar.

”Se renunță la mediile semestriale, se renunță la obligativitatea susținerii tezelor semestriale, va fi necesară o singură medie generală la finalul anului școlar, iar profesorul va avea mult mai multă autonomie în scopul unei evaluări ritmice pe parcursul întregului an școlar. Au fost mai multe variante de lucru, s-a agreat ca numărul minim de note pentru o disciplină să fie egal cu N + 3, unde N este numărul de ore alocat săptămânal pentru o anumită disciplină. Altfel spus, pentru disciplina care are două ore pe săptămână într-un an școlar vor fi necesare cel puțin cinci note. Profesorul, repet, are totală autonomie în evaluarea ritmică pe parcursul întregului an școlar”, a explicat ministrul Educației.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.