fbpx

Alandalia, cartea de satiră educațională scrisă de Zeno Daniel Șuștac, va fi lansată la Gaudeamus

“Alandalia“, cartea scrisă de Zeno Daniel Șuștac, își trage seva literară din “România Educată”, din zona antologicelor experimente neinspirate făcute pe profesori și elevi, din bâlbâielile și derapajele cotidiene din spațiul educațional autohton și nu în ultimul rând din zona deciziilor politice care nu lasă loc de plase de siguranță și de prea multe alternative.

 

Cartea propusă de Zeno Daniel Șuștac se dorește a fi o satiră educațională atipică, o originală carte manifest, o oglindă a învățământului românesc, un rechizitoriu împotriva școlii pedeapsă, o pledoarie pentru educația cu zâmbetul pe buze și un miniroman constructiv, de atitudine.

 

Lucrarea se vrea o culegere de tipologii educaționale autohtone și universale, o antologie de situații nepotrivite din sălile de clasă, un glosar al absurdului din Educația contemporană și un ghid succint de supraviețuire școlară în condiții potrivnice. Cititorii vor descoperi principiile călăuzitoare ale întorso-școlii ”Teme în exces, cât mai mult și cât mai des” și ”Memorez deci exist” și faptul că ceea ce nu era cuprins în programa școlară, pur și simplu nu există! Sună cunoscut, dragi părinți?

 

Linia de demarcație dintre distopic și real este fină, ea este trasată cu umor, ironie și sarcasm. Cei interesați vor descoperi o lume inedită, unică, surprinzătoare care propune ieșiri curajoase, rezolvări neașteptate și remedii de negândit.

 

Dacă ești elev, cartea te îmbie să îndrăznești mai mult, să privești mai sus, să continui să visezi.

 

Dacă ești profesor, te face să zâmbești și te motivează să fii cea mai bună versiune a ta. Este o lectură potrivită pentru elevi, profesori și părinți, o lucrare de neratat de cei pasionați de Educație.

 

Și cum ai putea să nu zâmbești auzind numele materiilor din carte: chinmie, înfiormatică, întorsomatică, geograscriere, tristorie, biologingie, educație fixică sau numele personajelor din Alandalia: Marele Ștaif, directorul de școală Persoană-Importantă, consilierul ministerial Conțopel Scrijelescu, profesorii Țâfnă, Semn-de-Carte, D.Ispravă, Sever Nepriceputeanu și Strâmbă-Nas, de consilierul școlar Tâlc, elevii Logoree Trăncănescu, Spam Păcălescu sau Memo Scofet?

 

Evenimentul de lansare a cărții scrisă de Zeno Daniel Șuștac va avea loc în București, la târgul de carte Gaudeamus, în data de 22 noiembrie 2023, de la ora 16:00, la Romexpo, Pavilionul A, sala „Marin Preda”, nivel 3.20.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.