fbpx

80% dintre profesorii brașoveni preferă examenele digitalizate

foto: iubescbrasovul.ro

80% dintre profesorii brașoveni preferă examenele digitalizate, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Brașov, Valentin Bucur, după simulările de la Evaluarea Națională și Bacalaureat.

„Această modalitate de evaluare și această modalitate de încărcare a lucrărilor într-o aplicație informatică s-a dovedit categoric superioară celor anterioare, dacă o luăm din perspectiva profesorilor asistenți. Exista o procedură care, categoric, în anii anteriori, inducea niște erori umane inerente, fie la numerotarea lucrărilor, fie la înregistrarea lor în borderourile de sală și după aceea transmiterea lor. Nu mai vorbim, după aceea, de numerotarea lor, transportarea în alte județe și ulterior introducerea notelor, după ce evaluarea se făcea pe niște borderouri de hârtie într-o aplicație informatică. Deci toată această procedură a fost simplificată”, a declarat Valentin Bucur, potrivit Radio România Brașov.

În plus, realizarea statisticilor este mult simplificată, deoarece notele de la examenele digitalizate sunt deja introduse în calculator și nu mai este nevoie de o operație suplimentară.

Chiar dacă simularea continuă joi cu proba la Limba maternă, pentru cei mai mulți dintre elevi aceasta s-a încheiat odată cu materia la alegere. Specialiștii spun că această experiență îi ajută pe elevi să treacă mai ușor peste emoții la examenul de Bacalaureat din vară.

Acesta este primul an în care elevii au participat la simulări la care lucrările sunt evaluate digitalizat la nivel național. Procesul nu implică schimbări în ceea ce privește criteriile de evaluare/baremele și tipurile de subiecte pentru probele scrise ale examenelor, nici timpul de lucru, potrivit Ministerului Educației.

Cum a rezolvat Nicușor Dan subiectele de la simularea de BAC la Matematică

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.