fbpx

Cum a rezolvat Nicușor Dan subiectele de la simularea de BAC la Matematică

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a dezvăluit, miercuri seară, cum a rezolvat subiectele de la simularea de BAC, proba la Matematică.

„Așa cum am promis, regăsiți rezolvarea integrală a subiectelor date la matematică, profilul Real – Matematică-informatică, la simularea Bacalaureatului elevilor de clasa a XII-a de liceu, în videoul din link”, spune Nicușor Dan.

Nicușor Dan, a anunțat, ieri, că a rezolvat subiectele pe care le-au primit elevii la proba de Matematică de la simularea de Bacalaureat, după ce a fost provocat de prietenii săi.

Nicușor Dan a absolvit Liceul „Radu Negru” din Făgăraș, secția matematică-fizică, în anul 1988. În timpul liceului, a obținut medalia de aur la Olimpiada Internațională de Matematică în anii 1987 și 1988, cu punctaj maxim. La vârsta de 18 ani, s-a mutat la București pentru a studia matematica la Universitatea din București și are un doctorat în matematică obținut în Franța.

Elevii de la profilul real au suținut, marți, proba obligatorie a profilului – Matematică, cea de-a doua probă a simulării pentru Bacalaureat. Ministerul Educației a anunțat că la simularea probei obligatorii a profilului au fost prezenți, conform datelor transmise de inspectoratele școlare județene, 124.010 elevi (85%) din totalul celor peste 146.000 de elevi înscriși. În urma unor tentative de fraudă au fost eliminați 6 elevi.

Subiectele și baremele sunt disponibile aici.

Rezultatele vor fi comunicate individual în data de 15 martie 2024 și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral. Obiectivul urmărit: îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenului din această vară prin adoptarea celor mai potrivite măsuri în acest sens.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.