fbpx

51,8% dintre români cred că România condusă de copiii de azi va fi mai bună. Votanții AUR resping ideea

Businesswoman using a tablet to analysis graph company finance strategy statistics success concept and planning for future in office room.

Mai mult de jumătate dintre români consideră că România de mâine condusă de copiii de azi va arăta mai bine.

În același timp, aproape 30% cred că țara va arăta mai rău, indică datele unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.

Potrivit sursei citate, dintre cei chestionați cred că România de mâine condusă de copiii de azi va arăta mai bine în special: votanţii ADU, tinerii sub 30 de ani, persoanele cu educaţie superioară, gulerele gri sau albe, locuitorii din Bucureşti şi cei cu un venit mai ridicat. Sunt de părere România de mâine condusă de copiii de azi va arăta mai rău în special: votanţii AUR, persoanele cu educaţie primară şi cei cu un venit foarte redus.

Când se gândesc la copiii lor sau în general la copiii din România, 30.7% dintre români cred că principala problemă care ar putea să le influenţeze negativ viitorul este legată de traficul şi consumul de droguri, urmată de calitatea sistemului de educaţie şi pregătirea deficitară (29.3%), respectiv starea economiei şi lipsa locurilor de muncă bine plătite (20.3%).

9.9% dintre participanţii la sondaj menţionează calitatea clasei politice şi ineficienţa instituţiilor publice, 4% expunerea la violenţă în mediul virtual, 2.4% conflictele militare din regiune, 1.2% schimbările climatice şi deteriorarea mediului înconjurător. 1% indică alte probleme, iar 1.3% nu ştiu sau nu răspund.

Sursă foto: Freepik.com

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.