fbpx

440 de studenți din Iași și-au renovat singuri camerele de cămin în schimbul unei luni de cazare gratis

captură video Știrile TVR

440 de studenţi ai Universităţii Tehnice Gheorghe Asachi din Iaşi nu vor plăti taxa de cazare în prima lună. Instituția academică a ales să-i recompenseze astfel pentru munca depusă la renovarea căminelor. În plus au avantajul de a-şi alege camera în care vor sta timp de un an, relatează Știrile TVR.

Studenţii s-au înarmat cu mături, mopuri, găleţi de var şi bidinele şi s-au pus pe treabă încă de săptămâna trecută. Au zugrăvit fiecare cameră, au vopsit caloriferele, iar petele de ulei ars de pe pereţii din bucătărie au fost şterse. În timp ce unii au pregătit lenjeriile pentru studenţii străini bursieri ai programului Erasmus, alţii au vopsit ţevile din băi. Toate materialele necesare au fost puse la dispoziţie de facultăți.

„Trebuie să facem și căminul să arate mai bine pentru viitorii boboci. Am fost și eu boboc anul trecut și a arătat destul de frumos și să-l facem la fel sau poate chiar mai frumos”, a spus un student pentru Știrile TVR.

Cei mai mulţi studenţi sunt în anul al II-lea și spun că au preferat să renunţe la câteva zile de vacanţă pentru a economisi banii pentru cazarea pe o lună.

„Mă ajută din punct de vedere financiar, pentru că nu o să mai plătesc căminul o lună și mi se pare un bonus”, a mărturisit o altă studentă.

Şi Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi are de câştigat, pentru că nu a mai plătit muncitorii care făceau de obicei curăţenie.

„Este un lucru benefic și pentru noi, și pentru ei. În primul rând, pentru ei că socializează, leagă prietenii, îi cunoaștem și noi mai bine, știm care sunt mai apropiați de omul normal decât cel care stă numai cu nasul în cărți și în bibliotecă”, a spus prof. univ. dr. Dorina Isopescu, decanul Facultății de Construcții și Instalații din Iași.

Campusul studenţesc Tudor Vladimirescu este cel mai mare din țară. În cele 22 de cămine sunt aproximativ 7.000 de locuri de cazare. În funcţie de numărul de paturi din cameră, taxa lunară este cuprinsă între 145 şi 245 de lei, potrivit sursei citate.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.