30 august 1831: Charles Darwin acceptă să fie naturalist pe Beagle

Aceasta este data la care Darwin a răspuns scrisorii Reverendului Henslow, care îi făcuse oferta de a se îmbarca pe vasul H.M.S. Beagle. Henslow era chiar cel care îi predase materia de științe naturale și îl recomandase pentru postul neplătit de naturalist.

Tatăl lui Charles Darwin se opune participării fiului său la aceasta călătorie planificată să dureze peste doi ani, considerând-o o pierdere de timp, dar cumnatul său, Josiah Wedgwood (1769 – 1843) (membru al Parlamentului britanic, cunoscut aboliționist, care detesta sclavia) îl încurajează să participe.

Darwin a plecat în expediție pe 27 decembrie 1831, la bordul navei Beagle, voiaj în decursul căruia avea să înceapă formularea teoriei evoluționiste.

Beagle Darwin naturalist

Călătoria a durat aproape cinci ani, perioadă în care Darwin a efectuat o multitudine de studii și investigații geologice și naturaliste

El și-a notat minutios toate observațiile și speculațiile teoretice corespunzătoare

Cercetarea științifică amănunțită pe care a efectuat-o asupra speciilor de animale și a fosilelor a constituit punctul de reper în scrierea unor cărți, precum „Originea speciilor” sau „Originea omului”.

Sursă informații: Wikipedia.

Citește și

29 august 1632: Se naște filosoful John Locke