fbpx

27 martie 1884: Este inaugurat în Statele Unite ale Americii primul serviciu de telefonie de lungă distanță

În 1884, pe 27 martie, a fost inaugurat primul serviciu de telefonie de lungă distanță prin convorbirea telefonică realizată de managerii sucursalei din Boston a companiei American Bell Telephone care i-au apelat pe colegii lor din New York City.

Imagine generată cu Inteligență Artificială

Deși au raportat că apelul a fost perfect clar, menținerea clarității în convorbirile telefonice la distanțe lungi s-a dovedit a fi problematică până în anii 1900, când Michael Pupin a conceput o metodă de transmitere a semnalelor telefonice pe distanțe lungi. Compania Bell Telephone a cumpărat brevetul său pentru telefonie la distanță lungă în 1901.


Cum ar fi fost, azi, viața, fără oameni de știință și pasiunea lor pentru descoperiri? Cu ce am fi scris, dacă nu ar fi inventat Petrache Poenaru stiloul? Știind cât de importante sunt științele pentru lumea în care trăim, Școala Evrika are o metodă de predare axată pe informații esențiale, lăsând copiii să-și alimenteze setea de cunoaștere prin creativitate și imaginație. Dacă vreți să aflați mai multe, intrați pe www.scoala-evrika.ro.


La doi ani după inventarea telefonului, în 1878, primul telefon a fost instalat în Casa Albă de către noul președinte al Statelor Unite, Rutherford B. Hayes, iar prima convorbire „oficială” a fost între Alexander Graham Bell și președinte. Deși guvernul federal susținea puternic această nouă tehnologie, convorbirile telefonice la distanțe lungi lăsau încă mult de dorit. În anii următori, serviciul telefonic de lungă distanță a fost îmbunătățit în mai multe etape, pe măsură ce au fost dezvoltate noi invenții asociate și aplicații.

Așa cum deja știm, la 27 martie 1884, a fost activată prima linie telefonică la distanță lungă între New York și Boston, dar, detaliu important, a fost folosit cuprul pentru prima dată în acest scop. Cuprul avea o atenuare mai mare a semnalului decât fierul galvanizat care fusese folosit pentru conexiunea din 1881 între Boston și Providence.

Ulterior, au fost realizate conexiuni între New York și Philadelphia (1885), Atlanta și Chicago (1890) și New York și Chicago (1892), care a fost deschis personal de Bell.

Experimentarea timpurie cu cablurile de cupru și testarea riguroasă au pus bazele pentru telefonia la distanță lungă fiabilă. Serviciul telefonic la distanță lungă de la Boston la New York City oferea o structură de prețuri inovatoare: 2 dolari pentru apeluri în timpul zilei și 1 dolar pentru apeluri în timpul nopții, marcând un moment semnificativ în istoria telecomunicațiilor.

Rubrica Știință 365 este susținută de Școala EVRIKA


Poate te interesează și:

26 martie 1953: Jonas Edward Salk anunță vaccinul antipolio

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.