fbpx

22 februarie 1732: Se naște George Washington, primul președinte al SUA. A fost pasionat de matematică

George Washington, înainte de a deveni primul președinte ale Statelor Unite ale Americii, a fost un foarte bun topograf și elev pasionat de matematică, autodidact în geometrie și trigonometrie, priceput în desen tehnic, cartografiere și proiectarea tabelelor de date. Topografia i-a permis să exploreze regiuni din Virginia și să câștige bani pentru a deveni proprietar de pământ la vârsta de 19 ani.

Cursurile de matematică din educația americană timpurie includeau aplicații în topografie. De exemplu, era parte a legii statale din Massachusetts (1827) ca orice localitate cu 500 de familii să aibă un maestru capabil să predea „geometrie, topografie și algebră”. Astfel, mult înainte de această lege, într-un aspect mai puțin cunoscut al vieții sale, Washington era dotat cu o educație tehnică de serviciu comunității sale—deși este cel mai cunoscut pentru lupta din Războiul de Independență și pentru că a devenit primul președinte al SUA.

George Washington și Lafayette la Valley Forge, 1907, portret realizat de John Ward Dunsmore

Cum ar fi fost, azi, viața, fără oameni de știință și pasiunea lor pentru descoperiri? Cu ce am fi scris, dacă nu ar fi inventat Petrache Poenaru stiloul? Știind cât de importante sunt științele pentru lumea în care trăim, Școala Evrika are o metodă de predare axată pe informații esențiale, lăsând copiii să-și alimenteze setea de cunoaștere prin creativitate și imaginație. Dacă vreți să aflați mai multe, intrați pe www.scoala-evrika.ro.


George Washington este adesea amintit pentru rolul său de lider în Războiul de Independență al Statelor Unite și pentru contribuția sa la formarea națiunii americane. Cu toate acestea, există și aspecte mai puțin cunoscute despre viața și cariera sa. Iată câteva informații interesante despre George Washington:

⊗  George Washington a avut o experiență militară timpurie: Înainte de a deveni comandantul suprem al Armatei Continentale și liderul revoluției americane, Washington a acumulat experiență militară în Războiul Franco-Indian. Acest conflict a jucat un rol important în dezvoltarea abilităților sale de comandant militar

⊗  Washington a fost un mare fermier: Pe lângă activitățile sale politice și militare, Washington a fost și un fermier priceput. El și-a dedicat mult timp și resurse pentru a îmbunătăți ferma sa de la Mount Vernon și a fost un susținător al practicilor agricole inovatoare.

⊗  A fost un maestru al caligrafiei: Se spune că George Washington avea o caligrafie frumoasă și elegantă. El a acordat întotdeauna o mare atenție detaliilor și aspectului estetic al scrisului său.

⊗  Washington a fost un adept al echitației: Pe lângă abilitățile sale de călăreț, George Washington a fost un mare iubitor al cailor și a avut o pasiune pentru echitație. El a fost cunoscut pentru abilitățile sale în domeniul echitației și pentru relația sa profundă cu animalele.

⊗  Se spune că George Washington a fost un pasionat colecționar de vinuri și avea o colecție impresionantă de vinuri fine. El a fost un cunoscător al vinului și aprecia o băutură bună în compania prietenilor săi.

⊗  George Washington și soția sa, Martha Washington, au avut o relație puternică și de încredere. Martha a jucat un rol important în sprijinirea și încurajarea lui Washington în timpul perioadelor dificile.

⊗  Pe lângă abilitățile sale militare și politice, George Washington a fost recunoscut pentru abilitățile sale de diplomat. El a fost un lider respectat pe plan internațional și a avut o abordare echilibrată și rațională în relațiile cu alte țări.

⊗  Pasiune pentru educație și cultură: Washington a fost un susținător al educației și culturii, promovând importanța învățării și a dezvoltării intelectuale.

Bancnota de 1 Dolar

„Când am fost tânăr, am învățat că cel mai mare secret al puterii este să nu o exerciți.” – George Washington

George Washington a lăsat o moștenire durabilă în istoria Statelor Unite și în conștiința mondială, fiind respectat și admirat ca unul dintre cei mai mari lideri din istorie.

Rubrica Știință 365 este susținută de Școala EVRIKA


Poate te interesează și

21 februarie 1866: Lucy Hobbs Taylor devine prima femeie din lume care obține o diplomă în stomatologie

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.