fbpx

11 februarie 1752: A fost deschis primul spital din Statele Unite

1811 Gravură Pennsylvania Hospital

În 1752, a fost deschis în Philadelphia primul spital din America, Pennsylvania Hospital, prin eforturile neobosite ale lui Benjamin Franklin, care s-a implicat în elaborarea petiției pentru înființarea și strângerea de fonduri.

Istoria acestui proiect a început cu nouă luni în urmă, mai precis pe 11 mai 1751, când guvernatorul colonial al statului Pennsylvania a aprobat înființarea unui spital care să includă tratamentul persoanelor cu afecțiuni mintale.

Povestea primului spital din Statele Unite ale Americii este strâns legată de fondatorii săi, Benjamin Franklin și Thomas Bond, și de nevoia de a oferi îngrijire medicală și asistență celor aflați în suferință.

 

În anii 1740, Benjamin Franklin, care era un om de știință și om de afaceri respectat în Philadelphia, s-a implicat în discuții despre necesitatea unui spital în oraș. Împreună cu medicul Thomas Bond, Franklin a început să strângă fonduri și să strângă sprijin pentru înființarea unui spital permanent.

Pe 11 mai 1751, a fost semnat actul de naștere a primului spital permanent din Statele Unite, Pennsylvania Hospital . Acesta a fost fondat ca o instituție caritabilă și non-profit, cu scopul de a oferi îngrijire medicală și asistență pentru pacienți.


Cum ar fi fost, azi, viața, fără oameni de știință și pasiunea lor pentru descoperiri? Cu ce am fi scris, dacă nu ar fi inventat Petrache Poenaru stiloul? Știind cât de importante sunt științele pentru lumea în care trăim, Școala Evrika are o metodă de predare axată pe informații esențiale, lăsând copiii să-și alimenteze setea de cunoaștere prin creativitate și imaginație. Dacă vreți să aflați mai multe, intrați pe www.scoala-evrika.ro.


Primul pacient a fost primit la Pennsylvania Hospital pe 11 februarie 1752, într-un spațiu temporar pe High Street (astăzi Market Street) când Sarah Logan, o femeie cu afecțiuni mintale, a fost internată. De-a lungul timpului, spitalul și-a extins serviciile, oferind îngrijire medicală generală, tratament psihiatric și chirurgie.

Clădire istorică a Spitalului Pennsylvania

Pennsylvania Hospital a reprezentat un model pentru alte spitale care au fost înființate ulterior în Statele Unite. Acesta a jucat un rol important în dezvoltarea sistemului medical american și în promovarea îngrijirii pacienților într-un mediu sigur și profesionist.

Astăzi, Pennsylvania Hospital este un spital privat cu 515 paturi și continuă să funcționeze și să ofere servicii medicale de înaltă calitate, fiind recunoscut ca o instituție importantă în istoria medicinei din Statele Unite ale Americii.

Rubrica Știință 365 este susținută de Școala EVRIKA


Poate te interesează și

10 februarie 1961: Este inaugurat oficial proiectul hidroelectric Niagara

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.