ZERO grădinițe publice date în folosință, numitorul comun al primăriilor de sector în ultimii patru ani

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a publicat, pe pagina sa de Facebook, răspunsul ministrului Educației la o interpelare pe care i-o adresase, în care ceruse să i se comunice numărul de grădinițe publice date în folosință în perioada 2016-29019.

Din răspunsul ministrului Anisie reiese că toate cele șase sectoare al Bucureștiului au același ”palmares”: zero grădinițe noi, deși necesarul  de locuri necesare în unitățile antepreșcolare este estimat, pentru fiecare dintre ele, la câteva sute.

Răspunsul ministerului citează drept sursă a datelor o informare transmisă de Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

”Autoritățile locale, conform legii, sunt administratorii clădirilor și terenurilor în care își desfășoară activitatea unitățile de învățământ preuniversitar de stat. În calitatea lor de administratori, autoritățile locale pe raza cărora sunt amplasate unitățile de învățământ au obligația să ia toate măsurile pentru ca activitatea instructiv-educativă să se desfășoare în bnne condiții”, mai precizează ministerul, în răspunsul la interpelare.

 

”Când vreți să măsurați obiectiv prestația administrației PSD în Capitală, dincolo de valuri de cuvinte și de PR agresiv, când vreți să judecați la rece îndeplinirea celebrului Program de Guvernare al lui Dragnea, citiți asta. E suficient. Aici găsiți, într-o singură pagină, esența PSD”, a comentat Raețchi informațiile din răspunsul primit de la minister.