fbpx

Zeci de elevi şi profesori ai unui colegiu din Timişoara au ajuns la spital cu simptome de intoxicaţie

sursa foto: Facebook

Zeci de elevi şi profesori de la Colegiul Naţional „Constantin Diaconovici Loga” din Timişoara au ajuns la spital cu simpatome de intoxicaţie. Nu se cunoaşte cauza, mai ales că unitatea de învăţământ nu are cantină, nu este racordată la gazele naturale şi nici nu a fost făcută dezinsecţie sau deratizare. Cursurile au fost suspendate miercuri, transmite News.ro.

O şedinţă a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă a început la ora 9.00, la Prefectura Timiş. DSP prelevează probe de la colegiu, iar cursurile elevilor au fost suspendate miercuri.

„În acest moment copiii au rămas acasă. Echipe ale ISU Banat au fost azi noapte pentru a preleva probe chimice, iar echipe ale DSP se află şi în acest momentîn şcoală pentru a preleva probe din apă, probe de toxicologie şi probe din alimente”, a anunţat subprefectul judeţului Timiş, Sorin Ionescu.

Au fost semnalate 86 de cazuri cu simptome de intoxicare atât la elevi, cât şi la profesori. Aceștia au acuzat dureri abdominale, vărsături, scaune diareice. 12 copii sunt internaţi în spital, potrivit conducerii Colegiului Naţional „Constantin Diaconovici Loga” din Timişoara. 

În noaptea de marţi spre miercuri, la ora 1.00, ISU Timiş a dispus deplasarea la colegiu a unui echipaj CBRN cu 6 subofiţeri, pentru identificarea unei posibile surse de intoxicare, Totodată, conducerea instituţiei de învăţământ a fost contactată, aceasta precizând că nu cunoaște sursa posibilă de intoxicaţie având în vedere că nu există cantină, nu sunt racordaţi la gaze naturale şi nu s-au facut dezinfecţii sau deratizare.

„Legat de situatia de la Loga, la această oră pot spune că nu ştim de la ce au apărut simptomele copiilor. (…) Toată noaptea am stat pe telefon, cu reprezentanţi ISU, conducerea Loga”, a spus Aura Danielescu, inspector-şef al ISJ Timiş.

Șoareci morţi, gândaci şi mucegai în cantina unui colegiu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.