fbpx

YouTube interzice teoriile conspiraționiste care vizează persoane sau grupuri

Alphabet Inc., compania care deține platforma YouTube, a declarat joi că va nterzice conținutul care vizează o persoană sau un grup folosind teorii ale conspirației, precum QAnon sau Pizzagate, anunță Reuters.

Anunțul vine în contextul în care, cu doar o zi înainte, YouTube a anunţat că va elimina videoclipurile care conţin dezinformări legate de vaccinurile pentru Covid-19, extinzând regulile existente referitoare la teoriile false şi conspiraţiile legate de pandemie.

Un alt gigant al internetului, Facebook, a anunțat, recent, că va lua măsuri împotriva fenomenului fake news.

Postările care neagă Holocaustul vor fi interzise pe Facebook, a anunțat, în urmă cu câteva zile, CNN.

Facebook își extinde politica privind discursul instigator la ură pentru a include conținut care „neagă sau denaturează Holocaustul”, precizează televiziunea americană de știri.
Este o schimbare majoră pentru platformă, care a fost criticată în mod repetat pentru inacțiunea sa în ceea ce privește instigarea la ură și promovarea informațiilor false.
Schimbarea a fost anunțată de Monika Bickert, vicepreședintele Facebook pentru politica de conținut, a scris într-o postare pe blog că decizia a fost „susținută de creșterea bine documentată a antisemitismului și de nivelul alarmant de ignoranță cu privire la Holocaust”. Ea a citat un sondaj recent care afirmă că aproape un sfert dintre adulții din SUA cu vârste cuprinse între 18 și 39 de ani credeau că Holocaustul este un mit.
Facebook (FB) va direcționa acum utilizatorii către informații credibile dacă aceștia caută conținut legat de negarea Holocaustului pe platforma sa.
CEO-ul Mark Zuckerberg a spus anterior că, deși consideră că negarea Holocaustului este “profund ofensatoare”, el crede că Facebook nu ar trebui să controleze conținutul.
“Nu cred că platforma noastră ar trebui să elimine acest lucru, deoarece cred că există lucruri în care diferiți oameni greșesc”, a spus Zuckerberg într-un interviu din 2018 cu Kara Swisher de la Recode. Într-o postare pe Facebook după anunțul de luni, Zuckerberg a menționat că gândirea sa a evoluat după ce a văzut date care arată o creștere a violenței antisemite.
„M-am luptat cu tensiunea dintre libertatea de exprimare și răul cauzat de reducerea sau negarea ororilor Holocaustului”, a scris el.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.